×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gällivare ligger steget före

2012-05-29, Tidningenvision.se

Medan Kiruna med buller och bång tar de första spadtagen i centrumflytten, har Malmberget utanför Gällivare, i skymundan, redan kommit en god bit på väg i en liknande stadsomvandling.

Centrum i stadsdelen Malmberget har redan flyttat på sig en gång i tiden för gruvbrytningens skull. Men flytten blev då för kort, så nu är man i full gång med en ny flytt sedan flera år tillbaka.

– Vi håller på att riva hela centrum i etapper, förutom ett tjugotal kulturbyggnader som ska flyttas, säger Ulf Hansson på Gällivare kommun, som håller i samhällsomvandlingsprocessen.

Till skillnad från Kiruna ska Malmberget inte få något nytt centrum i ett annat område. I stället ska affärer, skolor, bostäder och andra lokaler byggas in i befintlig miljö i Gällivare tätort.

Vad tycker Malmbergetborna om det?

– En del tycker att det är jobbigt att behöva flytta, men många tycker nog också att det är skönt att komma ifrån gruvbrytningens skakningar.

Men stämningen mellan Malmbergetborna och Gällivareborna är inte så bra, har jag hört.

– En del tror på det där, men jag har inte märkt av något. Förr fungerade Malmberget och Gällivare som två olika kommuner med egna politiker, men det var jättelänge sedan, så jag tror att det kommer att gå jättebra.

Varför är det så tyst om Gällivares samhällsomvandling jämfört med Kirunas?

– Det är väl en viss skillnad på kultur mellan kommunerna. Gällivareborna är mindre benägna att slå på stora trumman, medan man i Kiruna gärna går ut och berättar hur man tänker innan man har tagit beslut.

Hur är det att jobba med samhällsomvandlingen?

– Det är ett kopiöst projekt, så det är väldigt spännande och utmanande. Det är ju få som har möjlighet att förändra ett samhälle under kort tid.

År 2032 ska hela samhällsomvandlingen vara klar i Gällivare. Ett år före Kiruna.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 22 timmar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 22 timmar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 22 timmar sedan

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 23 timmar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb