×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gällivare ligger steget före

2012-05-29, Tidningenvision.se

Medan Kiruna med buller och bång tar de första spadtagen i centrumflytten, har Malmberget utanför Gällivare, i skymundan, redan kommit en god bit på väg i en liknande stadsomvandling.

Centrum i stadsdelen Malmberget har redan flyttat på sig en gång i tiden för gruvbrytningens skull. Men flytten blev då för kort, så nu är man i full gång med en ny flytt sedan flera år tillbaka.

– Vi håller på att riva hela centrum i etapper, förutom ett tjugotal kulturbyggnader som ska flyttas, säger Ulf Hansson på Gällivare kommun, som håller i samhällsomvandlingsprocessen.

Till skillnad från Kiruna ska Malmberget inte få något nytt centrum i ett annat område. I stället ska affärer, skolor, bostäder och andra lokaler byggas in i befintlig miljö i Gällivare tätort.

Vad tycker Malmbergetborna om det?

– En del tycker att det är jobbigt att behöva flytta, men många tycker nog också att det är skönt att komma ifrån gruvbrytningens skakningar.

Men stämningen mellan Malmbergetborna och Gällivareborna är inte så bra, har jag hört.

– En del tror på det där, men jag har inte märkt av något. Förr fungerade Malmberget och Gällivare som två olika kommuner med egna politiker, men det var jättelänge sedan, så jag tror att det kommer att gå jättebra.

Varför är det så tyst om Gällivares samhällsomvandling jämfört med Kirunas?

– Det är väl en viss skillnad på kultur mellan kommunerna. Gällivareborna är mindre benägna att slå på stora trumman, medan man i Kiruna gärna går ut och berättar hur man tänker innan man har tagit beslut.

Hur är det att jobba med samhällsomvandlingen?

– Det är ett kopiöst projekt, så det är väldigt spännande och utmanande. Det är ju få som har möjlighet att förändra ett samhälle under kort tid.

År 2032 ska hela samhällsomvandlingen vara klar i Gällivare. Ett år före Kiruna.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb