×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler kontroller i landstingen

2012-05-09, Tidningenvision.se

Landstingen kontrollerar allt oftare om personer de tänker anställa har begått några brott, trots att de inte har skyldighet att göra det.

Inom landstingen är arbetsgivaren bara skyldig att kontrollera personal som arbetar inom LSS-verksamheter för barn med funktionsnedsättning. Men vår undersökning visar att landstingen kontrollerar fler än de behöver.

56 procent av landstingen som svarat på frågan uppger att de begär in fler registerutdrag i dag än för tre år sedan. 44 procent begär in lika många som tidigare. Inget landsting begär in färre. Ökningen kan till viss del bero på att det blev lagkrav på att kontrollera dem som jobbar inom LSS-verksamhet för drygt ett år sedan.

Fem av landstingen svarar att de har valt bort personer på grund av registerutdrag som jobbsökande har visat upp.

Det flesta kontrollerna görs på personal inom psykiatrin och tvångsvården av missbrukare. Vissa landsting kontrollerar även chefer. Ett exempel är Västra Götalandsregionen. Men Niklas Sjöström, HR-strateg i Västra Götalandsregionen, säger att det ska ske med stor restriktivitet och bara inom verksamheter där det är nödvändigt av hänsyn till vårdtagare. Men han kan inte säga hur vanligt förekommande det är.

–Det får inte ske slentrianmässigt och man måste göra en värdering vid varje rekryteringstillfälle, säger han.

Det finns stark kritik mot att göra generella kontroller av arbetssökande. Den statliga utredningen Integritetsskydd i arbetslivet som lämnades till regeringen för ett par år sedan föreslår att det ska bli förbjudet för arbetsgivare att begära att arbetssökande ska visa upp registerutdrag.

Visions jurist Daniel Falk, som satt med i TCO:s remissgrupp till utredningen, anser att kravet att visa upp registerutdrag är en stark kränkning av integriteten.

–Det här är sekretessbelagda och väldigt känsliga uppgifter som inte ska komma ut. Om arbetsgivaren får se de här uppgifterna vet man ju inte vart de tar vägen i slutänden, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Maya Friberg hoppas att digitalisering innebär att yrkes­kunskaper tas till 
vara på ett bättre sätt. Foto: André De Loisted

Skåne först ut på banan

Region Skåne blir först ut med en helt sammanhållen journalföring i samband med att plattformen Skånes digitala vårdsystem, SDV, införs. Den medicinska sekreteraren Maya Friberg ska vara med och utveckla systemet.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb