×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stämmer Nyköping för MBL-brott

2012-06-05, Tidningenvision.se

Två förvaltningar ska slås samman i Nyköping men facken har ställts inför fullbordat faktum. Det anser Vision som stämmer kommunen för brott mot medbestämmandelagen, MBL.

– Den här sammanslagningen påverkar 1 700 personer, varav många medlemmar i Vision, och är en MBL-fråga av högsta rang. Vi har ett samverkansavtal med arbetsgivaren som måste följas, säger Jan Axelsson, Visions ordförande i Nyköping.

Socialförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen ska slås samman till en enhet. Tvistefrågan i Nyköping är huruvida arbetsgivaren har kört över de lokala facken i den processen eller inte.

Allt facken hade fått veta var, enligt Jan Axelsson, att kommundirektören fått i uppdrag att utreda frågan om sammanslagning. Men i mitten av mars skickade kommunledningen ut ett meddelande till alla anställda på intranätet att socialförvaltningen skulle läggas ned den 1 september.

– Då var allt plötsligt klappat och klart och vi stod inför ett fullbordat faktum. . Signalen var helt klar även om det formella beslutet i kommunstyrelsen ännu inte var fattat, säger Jan Axelsson.

Därför stämmer både Vision och Akademikerförbundet SSR kommunen för brott mot MBL och kräver ekonomiskt skadestånd, som kommer att preciseras i ett senare skede.

Kommundirektören Erik Carlgren anser att facken har informerats om sammanslagningen, men Jan Axelsson håller inte med:

– Det är helt fel. Allt vi har fått veta är att en sammanslagning skulle utredas. Men i informationen som gick ut till alla anställda sägs det att de två förvaltningarna ska slås samman från 1 september.

– Det kan vi inte tolka som ett förslag. Vi har inte haft någon möjlighet att påverka denna sammanslagning och det är allvarligt, säger Jan Axelsson.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb