×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stämmer Nyköping för MBL-brott

2012-06-05, Tidningenvision.se

Två förvaltningar ska slås samman i Nyköping men facken har ställts inför fullbordat faktum. Det anser Vision som stämmer kommunen för brott mot medbestämmandelagen, MBL.

– Den här sammanslagningen påverkar 1 700 personer, varav många medlemmar i Vision, och är en MBL-fråga av högsta rang. Vi har ett samverkansavtal med arbetsgivaren som måste följas, säger Jan Axelsson, Visions ordförande i Nyköping.

Socialförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen ska slås samman till en enhet. Tvistefrågan i Nyköping är huruvida arbetsgivaren har kört över de lokala facken i den processen eller inte.

Allt facken hade fått veta var, enligt Jan Axelsson, att kommundirektören fått i uppdrag att utreda frågan om sammanslagning. Men i mitten av mars skickade kommunledningen ut ett meddelande till alla anställda på intranätet att socialförvaltningen skulle läggas ned den 1 september.

– Då var allt plötsligt klappat och klart och vi stod inför ett fullbordat faktum. . Signalen var helt klar även om det formella beslutet i kommunstyrelsen ännu inte var fattat, säger Jan Axelsson.

Därför stämmer både Vision och Akademikerförbundet SSR kommunen för brott mot MBL och kräver ekonomiskt skadestånd, som kommer att preciseras i ett senare skede.

Kommundirektören Erik Carlgren anser att facken har informerats om sammanslagningen, men Jan Axelsson håller inte med:

– Det är helt fel. Allt vi har fått veta är att en sammanslagning skulle utredas. Men i informationen som gick ut till alla anställda sägs det att de två förvaltningarna ska slås samman från 1 september.

– Det kan vi inte tolka som ett förslag. Vi har inte haft någon möjlighet att påverka denna sammanslagning och det är allvarligt, säger Jan Axelsson.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb