×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stämmer Nyköping för MBL-brott

2012-06-05, Tidningenvision.se

Två förvaltningar ska slås samman i Nyköping men facken har ställts inför fullbordat faktum. Det anser Vision som stämmer kommunen för brott mot medbestämmandelagen, MBL.

– Den här sammanslagningen påverkar 1 700 personer, varav många medlemmar i Vision, och är en MBL-fråga av högsta rang. Vi har ett samverkansavtal med arbetsgivaren som måste följas, säger Jan Axelsson, Visions ordförande i Nyköping.

Socialförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen ska slås samman till en enhet. Tvistefrågan i Nyköping är huruvida arbetsgivaren har kört över de lokala facken i den processen eller inte.

Allt facken hade fått veta var, enligt Jan Axelsson, att kommundirektören fått i uppdrag att utreda frågan om sammanslagning. Men i mitten av mars skickade kommunledningen ut ett meddelande till alla anställda på intranätet att socialförvaltningen skulle läggas ned den 1 september.

– Då var allt plötsligt klappat och klart och vi stod inför ett fullbordat faktum. . Signalen var helt klar även om det formella beslutet i kommunstyrelsen ännu inte var fattat, säger Jan Axelsson.

Därför stämmer både Vision och Akademikerförbundet SSR kommunen för brott mot MBL och kräver ekonomiskt skadestånd, som kommer att preciseras i ett senare skede.

Kommundirektören Erik Carlgren anser att facken har informerats om sammanslagningen, men Jan Axelsson håller inte med:

– Det är helt fel. Allt vi har fått veta är att en sammanslagning skulle utredas. Men i informationen som gick ut till alla anställda sägs det att de två förvaltningarna ska slås samman från 1 september.

– Det kan vi inte tolka som ett förslag. Vi har inte haft någon möjlighet att påverka denna sammanslagning och det är allvarligt, säger Jan Axelsson.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb