×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag fick jobbet serverat på ett fat"

2012-06-12, Tidningenvision.se

Det senaste året har Hanna Eriksson har haft ett halvtidsjobb som sjukhuskurator vid sidan av studierna. Att plugga samtidigt som hon mött cancerpatienter har varit tufft.

På Karlskoga lasaretts kirurgavdelning har Hanna Eriksson haft stödjande samtal med många patienter i kris. Sedan har hon hastat hem till Örebro för att ha grupparbeten och skriva hemtentor.

– Kirurgen är en ganska tung avdelning, många är ledsna och oroliga. Det har både varit svårt och roligt att ta ett sådant ansvar innan man är färdigutbildad.

Tjänsten, som är ett vikariat, fick hon efter att ha gjort praktik på lasarettet.

– Det kändes overkligt att få ett jobb som kurator innan jag ens var klar. Jag hade satt det som ett mål längre fram. Jag trodde att jag skulle jobba i social­tjänsten några år innan jag fick chansen att bli kurator. Jag fick mitt jobb serverat på ett fat, säger hon.

Hanna Eriksson var en av de äldre i socionomklassen. Hon är 30 år och har hunnit läsa in en fil kand i psykologi innan. Efter det flyttade hon till USA och arbetade på ett behandlingshem för yngre barn.

– Ibland kan jag känna att yrket psykolog hade passat mig bättre än socionom. Myndighetsutövande har aldrig varit någon framtidsdröm. Jag vill arbeta behandlande, det är samtalen som är det roligaste. Från början ville jag bli skolkurator, men jag hade nog inte tänkt igenom det hela. Det är för mycket förebyggande arbete.

I framtiden vill hon vidareutbilda sig för att kunna arbeta som psykoterapeut inom vuxenpsykiatrin eller inom barn- och ungdomspsykiatrin.

– Men innan jag går vidare måste jag få landa i den utbildning jag har nu.

Efter att ha brassat på i extremhögt tempo det senaste året, ser Hanna Eriksson fram emot en semester nu i juni.

– Jag är rädd för att bli utarbetad. Var man än jobbar kommer det att vara högt tempo och krävas mycket känslomässigt. Men det är en fara nu i början när man vill visa att man är kompetent. Det är viktigt att känna efter hur man faktiskt mår.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb