×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”För många gick det snett där jag växte upp”

2012-06-12, Tidningenvision.se

Varför gjorde de vuxna inget? Det frågar sig Isabelle Afrim när hon tänker tillbaka på uppväxten i förorten. I framtiden vill hon jobba med att fånga upp unga innan de hamnar snett.

Isabelle Afrim, 22 år, har parallellt med studierna gått Huddinge kommuns traineeprogram för socionomer. Det har inneburit att hon under det sista utbildningsåret har arbetat 20 procent på ett boende för missbrukare, gjort praktik i öppenvården och fått göra studiebesök på kommunens olika verksamheter.

– Tack vare traineeprogrammet har det varit lättare att reflektera över dilemman i skolan, över det praktiska. Det har varit värdefullt.

Direkt efter examen börjar hon ett ettårigt föräldravikariat på missbruksenheten.

– Jag har jobbat på krogen och mött gäster med missbruksproblem som var väldigt öppna med att de förlorat hus och familj. Sedan fanns det många som visade tendenser till beroende, men som inte såg det själva. Jag blev intresserad av vad det är för faktorer som styr beroende.

Isabelle Afrim är uppvuxen i Hallonbergen. Det är inte ett av Stockholms mest utsatta områden, men det finns ändå mycket problem där.

– Det var många kulturer och vi kände stark samhörighet, det var som en enda stor familj. Redan då visste jag vilka det skulle gå snett för, men ingen vuxen gjorde något. Jag tänkte inte så mycket på det då, det var så min värld såg ut, men i efterhand undrar jag varför man väntade så länge med att hjälpa dem.

Det är förklaringen till att Isabelle i framtiden vill jobba förebyggande med ungdomar.

– Det måste bli ett bättre samarbete mellan skolan, socialen och fritidsgårdarna. Mitt mål är att jobba med myndighetsutövning i fem år, jag vill gärna vidare till ungdomsenheten. Sedan vill jag arbeta förebyggande med ungdomar och missbruk i mer utsatta områden.

Förra sommaren var Isabelle Afrim volontär på en förskola i Guatemala. Hon vill gärna jobba utomlands igen och har blivit medlem i föreningen Socionomer utan gränser.

– För att kunna åka i väg måste jag kunna spanska bättre. Jag har gått en kurs och tänker fortsätta i höst. När jag var i Guatemala fick jag kontakt med några som arbetar för flickor som utsatts för trafficking. Det skulle jag gärna jobba med.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 5 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 5 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 5 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 5 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb