×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”För många gick det snett där jag växte upp”

2012-06-12, Tidningenvision.se

Varför gjorde de vuxna inget? Det frågar sig Isabelle Afrim när hon tänker tillbaka på uppväxten i förorten. I framtiden vill hon jobba med att fånga upp unga innan de hamnar snett.

Isabelle Afrim, 22 år, har parallellt med studierna gått Huddinge kommuns traineeprogram för socionomer. Det har inneburit att hon under det sista utbildningsåret har arbetat 20 procent på ett boende för missbrukare, gjort praktik i öppenvården och fått göra studiebesök på kommunens olika verksamheter.

– Tack vare traineeprogrammet har det varit lättare att reflektera över dilemman i skolan, över det praktiska. Det har varit värdefullt.

Direkt efter examen börjar hon ett ettårigt föräldravikariat på missbruksenheten.

– Jag har jobbat på krogen och mött gäster med missbruksproblem som var väldigt öppna med att de förlorat hus och familj. Sedan fanns det många som visade tendenser till beroende, men som inte såg det själva. Jag blev intresserad av vad det är för faktorer som styr beroende.

Isabelle Afrim är uppvuxen i Hallonbergen. Det är inte ett av Stockholms mest utsatta områden, men det finns ändå mycket problem där.

– Det var många kulturer och vi kände stark samhörighet, det var som en enda stor familj. Redan då visste jag vilka det skulle gå snett för, men ingen vuxen gjorde något. Jag tänkte inte så mycket på det då, det var så min värld såg ut, men i efterhand undrar jag varför man väntade så länge med att hjälpa dem.

Det är förklaringen till att Isabelle i framtiden vill jobba förebyggande med ungdomar.

– Det måste bli ett bättre samarbete mellan skolan, socialen och fritidsgårdarna. Mitt mål är att jobba med myndighetsutövning i fem år, jag vill gärna vidare till ungdomsenheten. Sedan vill jag arbeta förebyggande med ungdomar och missbruk i mer utsatta områden.

Förra sommaren var Isabelle Afrim volontär på en förskola i Guatemala. Hon vill gärna jobba utomlands igen och har blivit medlem i föreningen Socionomer utan gränser.

– För att kunna åka i väg måste jag kunna spanska bättre. Jag har gått en kurs och tänker fortsätta i höst. När jag var i Guatemala fick jag kontakt med några som arbetar för flickor som utsatts för trafficking. Det skulle jag gärna jobba med.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb