×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ett trivsamt kontor gör dig kreativ

2012-06-13, Tidningenvision.se

Jobba eller lattja? Kontorslandskap eller eget kryp-in? Hur arbetsplatsen ser ut påverkar din hälsa och prestation.

Fotbollsplaner, rutschkanor och pingisbord. Se där, några inredningsdetaljer som det ryktas att medarbetare på kända flashiga företag kan roa sig med på arbetstid nuförtiden.

– Gränserna mellan jobb och annat håller på att suddas ut. Det är inte alltid så att ett intellektuellt arbete löses bäst vid en traditionell kontorsarbetsplats. Ibland kanske man får de bästa idéerna på en promenad eller under en pingismatch, säger Gert Wingårdh, Sveriges kändaste arkitekt.

Han menar att arbetsgivare är mer måna om arbetsplatsens utformning i dag än för tio år sedan.

– Det är verkligen så, man funderar över varje kvadratmeter för att medarbetarna ska kunna ta paus eller få utlopp för sin energi. En bra arbetsplats innebär en bra miljö i dag.

Det bekräftar forskning som visar att kontorets utformning påverkar hälsan. Bäst mår personal som har flexkontor, alltså där man tar en plats som är ledig när man kommer till jobbet.

– Flexkontor ger högre grad av självbestämmande och brukar vara kopplat till möjligheten att jobba hemifrån, förklarar kontorsforskaren Aram Seddigh sambandet.

Kontorslandskap med fasta platser är vanligt, men enskilda arbetsrum är bättre för hälsan.

– Jag tror att det beror på att det är lättare att jobba koncentrerat i högre grad, säger Aram Seddigh, som tycker att kontorets utformning är viktig av flera orsaker.

– Hälsan och trivseln är en aspekt, men det handlar också om prestation. Bygger man på ett visst sätt så skapar man förutsättningar för en viss typ av arbete och hinder för en annan typ av arbete.

Aram Seddigh forskar just nu på hur mycket av produktionsbortfallet som beror på kontorstyp, och ska testa 3 000 anställda på mellan 40 och 50 arbetsplatser.

– Det gör jag för att påverka beslutsfattare att på ett objektivt sätt bestämma vilken typ av kontor medarbetarna ska ha.

Hur framtidens kontor kommer att se ut går förstås bara att spekulera i.

– Det kanske inte finns några över huvud taget, utan man jobbar i stället där man själv vill. Samtidigt tror jag att det finns en poäng att träffa andra människor, men morgondagens kontor kanske snarare kommer att se ut som till exempel en restaurang än ett kontor, säger Gert Wingårdh.

Hur kan man på ett enkelt sätt få sitt eget kontor lite flashigare?

– Sätt upp en snygg lite större bild av din familj, använd växter, hör med chefen om det går att få en knallgrön stol. Fast det finns egentligen inget recept som passar alla, utan mångfald is the thing.

Hur ser ditt eget kontor ut?

– Vi har tre olika nyanser av grått i all inredning.

Det låter … sobert.

– Ja, vi är så färgstarka själva så vi vill ha en lugn miljö.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb