×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"De tror sig vara odödliga på sitt jobb"

2012-06-13, Tidningenvision.se

Stoppa numret till din privata telefon i ett kuvert på jobbet som bara får öppnas i nödfall. Det är beteendevetaren Tomas Danielssons recept på att komma undan stressen från jobbet på semestern.

Tomas Danielsson är utbildad beteendevetare som föreläser och ger kurser om hur man förebygger stress i jobbet. Han menar att det är viktigt att skilja på att vara ständigt nåbar och att vara möjlig att få kontakt med på sin semester.

– En del är så dumma att de tror sig vara odödliga på sitt jobb och det är ett tecken på bristande ledarskap. Cheferna måste ha mod att gå före med att sätta gränserna.

Han tycker dock att det är bättre att kolla jobbmejlen lite snabbt under semestern än att gå runt och fundera på om det hänt något viktigt. Och besök gärna jobbet några dagar innan semestern är slut för att bota den värsta måndagsångesten när du börjar igen.

– I många jobb kan man stänga av helt, där det inte händer något när man är borta. En undersköterska på ett vårdhem har oftast en vikarie under semestern. Men en driftchef kanske har kontakter och kunskaper som är unika och svåra att få fram och då kan det vara bra att ta ett kort samtal.

Kroppen tar ungefär en vecka på sig att gå ner i varv och kroppen går oftast upp i varv när det närmar sig i slutet av semestern. Därför rekommenderar Tomas Danielsson att ha minst tre, gärna fyra, veckors sammanhängande ledighet. Men olika personer behöver olika lång semester.

– En person med familj kan behöva 5–6 veckor och skita i allt, medan en yngre och barnlös person, som ofta tar ledigt en fredag och åker på weekendresa, bygger en återhämtande mosaik under året och inte behöver någon lång ledighet. En 59-åring som känner sig trött och tycker att det känns långt till pensionen kan må jättebra av att vara på sitt torp och fixa i sex veckor, säger Tomas Danielsson.

Johanni Sandén

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb