×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"De tror sig vara odödliga på sitt jobb"

2012-06-13, Tidningenvision.se

Stoppa numret till din privata telefon i ett kuvert på jobbet som bara får öppnas i nödfall. Det är beteendevetaren Tomas Danielssons recept på att komma undan stressen från jobbet på semestern.

Tomas Danielsson är utbildad beteendevetare som föreläser och ger kurser om hur man förebygger stress i jobbet. Han menar att det är viktigt att skilja på att vara ständigt nåbar och att vara möjlig att få kontakt med på sin semester.

– En del är så dumma att de tror sig vara odödliga på sitt jobb och det är ett tecken på bristande ledarskap. Cheferna måste ha mod att gå före med att sätta gränserna.

Han tycker dock att det är bättre att kolla jobbmejlen lite snabbt under semestern än att gå runt och fundera på om det hänt något viktigt. Och besök gärna jobbet några dagar innan semestern är slut för att bota den värsta måndagsångesten när du börjar igen.

– I många jobb kan man stänga av helt, där det inte händer något när man är borta. En undersköterska på ett vårdhem har oftast en vikarie under semestern. Men en driftchef kanske har kontakter och kunskaper som är unika och svåra att få fram och då kan det vara bra att ta ett kort samtal.

Kroppen tar ungefär en vecka på sig att gå ner i varv och kroppen går oftast upp i varv när det närmar sig i slutet av semestern. Därför rekommenderar Tomas Danielsson att ha minst tre, gärna fyra, veckors sammanhängande ledighet. Men olika personer behöver olika lång semester.

– En person med familj kan behöva 5–6 veckor och skita i allt, medan en yngre och barnlös person, som ofta tar ledigt en fredag och åker på weekendresa, bygger en återhämtande mosaik under året och inte behöver någon lång ledighet. En 59-åring som känner sig trött och tycker att det känns långt till pensionen kan må jättebra av att vara på sitt torp och fixa i sex veckor, säger Tomas Danielsson.

Johanni Sandén

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb