×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avtal för 3 000 Visions-medlemmar klart

2012-06-05, Tidningenvision.se

Nu har Vision och arbetsgivarparten KFS tecknat ett nytt avtal för 3 000 medlemmar som bland annat jobbar på behandlingshem, parkeringsbolag och länsmuseer.

Fakta

Avtalet gäller främst för anställda som jobbar i kommunala bolag, eller bolag som delvis ägs av kommunen. Till exempel behandlingshem, parkeringsbolag, avfallsbolag, trafikbolag, fastighetsbolag, gatubolag, vatten- och avloppsbolag, gymnasieskolor och kulturskolor.

Avtalet är ett år långt och sifferlöst, det vill säga innehåller ingen procentsiffra för löneökningen, och gäller från den 1 april. Det innehåller flera nyheter. Till exempel kan den som är föräldraledig och vill dela upp ledigheten på flera perioder få föräldrapenningtillägg (en ersättning som fyller ut en del av glappet mellan föräldrapenningen och den vanliga lönen). Det gäller under förutsättning att varje period pågår i minst 30 dagar.

För anställda på behandlingshem innebär avtalet en rejäl höjning av färdtidsersättningen. För den som kör en klient i egen bil räknas tiden när klienten sitter i bilen som arbetstid. Under hemresan, när man sitter själv i bilen och kör hem utanför ordinarie arbetstid, får man en särskild färdtidsersättning som motsvarar kvalificerad övertid. För den som har en månadslön på 25 000 kronor blir det en höjning från 58,50 kronor i timmen till 363 kronor.

– Vi vet att det förekommer mycket resor bland anställda på behandlingshem så det här är en bra uppgörelse, säger Britta Kärnström, ombudsman på Vision.

Visstidsanställda på behandlingshem har också fått bättre villkor. Det nya avtalet innebär att man inte längre får ha någon provanställd i ett helt år, utan max i 6 månader. Avtalet innebär också att arbetsgivaren får ha en person visstidsanställd i max tre år under en femårsperiod. Visstidsanställda kan nu också sluta sin anställning tidigare än avtalat och har en uppsägningstid på en månad. Även arbetsgivaren kan säga upp visstidsanställningen med en månads varsel, men då krävs saklig grund.

Avtalet för anställda inom trafik skiljer sig något från övriga. Det gäller i 14 månader i stället för 12 och ska ge en löneökning om minst 3 procent.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Belgin Fuchs. Foto:Privat

Varför är Kramfors bäst i telefon?

Fem frågor till Belgin Fuchs samhällsvägledare i Kramfors kommun.  2019-02-27

Annelie Österman tar bort blommor från kistan efter begravningsceremonin. Hon låter några blommor ligga kvar när kistan åker in i ugnen. Foto: Lasse Nilsson

De tar vid ­efter döden

De arbetar i det fördolda, med ett yrke som få känner till. Annelie Österman och Lars Blixt jobbar med att kremera döda, och med all administration runtomkring. En annan viktig uppgift är att stötta anhöriga.  2019-02-27

”Vi sitter på tre platser i stiftet. När vi har personalmöte använder vi ett videosystem som Svenska kyrkan har utvecklat”, säger Mats Lundgren. Foto: Johan Gunséus

Rörigt med många kanaler

Mejl, intranät, videokonferens, Skype och Slack. Blir det rörigt med alla olika digitala samarbetsverktyg? Ja, lyder svaret från 6 av 10 tjänstemän.  2019-02-27

Löneadministratören Ida Ylipää i Övertorneå ser fram emot samarbetet med Haparanda kommun. Foto: Marianne Berglund

Testar nytt samarbete

Att kommuner samarbetar inom löneadministration är inget nytt. Men nu ligger Haparanda och Övertorneå i startgroparna för att påbörja en ny typ av samarbete.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb