×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställda får bonus för energibesparingar

2012-06-12, Tidningenvision.se

Ett 90-tal anställda på Falkenbergs bostadsbolag Fabo får drygt 4 000 kronor i bonus för att de lyckats minska energianvändningen i företaget.

–Det är jättebra. Alla är glada och det blir en rätt bra slant på junilönen, säger arbetsledaren Mats Persson.

Falkenbergs bostads AB har satt upp som mål att minska energianvändningen med två procent om året till 2016 från 2007 års nivå. I år lyckades personalen spara så mycket energi att alla heltidsanställda som jobbat heltid under 2011 får 4 325 kronor extra på juni lönen. De som inte jobbat heltid får också bonus men något mindre.

Fabos vd Thomas Brynås säger att det inte går att dra ned på förbrukningen hur mycket som helst. För att bonusen ska betalas ut måste hyresgästerna vara nöjda också.

–Vi gör ju kundmätningar och hyresgästerna får inte ha blivit mindre nöjda med värme och ventilation. Vi kan ju inte stänga av värmen för att uppnå det här, säger han.

Förra gången personalen lyckades få bonus var 2007. Sedan dess har man inte nått målet förrän 2011. Thomas Brynås, säger att de största besparingarna ligger i att man börjat tidstyra värme och ventilation i större utsträckning än tidigare. Nya fönster och dörrar vid ombyggnader bidrar också till att minska energiförbrukningen.

Mats Persson säger att han blivit bättre på att släcka lampor och att stänga av datorn på grund av kampanjen. Men samarbetet med anläggningsskötarna tror han har gett större energibesparingar.

–Man kan till exempel titta på ventilationen. Det finns ventilation som alltid gått dygnet runt fast den inte behöver göra det. Vi har också satt in pumpstopp på värmepumparna som är riktiga värmeslukare. Nu stannar de automatiskt vid 17 grader i stället för att gå hela tiden, säger Mats Persson.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Belgin Fuchs. Foto:Privat

Varför är Kramfors bäst i telefon?

Fem frågor till Belgin Fuchs samhällsvägledare i Kramfors kommun.  2019-02-27

Annelie Österman tar bort blommor från kistan efter begravningsceremonin. Hon låter några blommor ligga kvar när kistan åker in i ugnen. Foto: Lasse Nilsson

De tar vid ­efter döden

De arbetar i det fördolda, med ett yrke som få känner till. Annelie Österman och Lars Blixt jobbar med att kremera döda, och med all administration runtomkring. En annan viktig uppgift är att stötta anhöriga.  2019-02-27

”Vi sitter på tre platser i stiftet. När vi har personalmöte använder vi ett videosystem som Svenska kyrkan har utvecklat”, säger Mats Lundgren. Foto: Johan Gunséus

Rörigt med många kanaler

Mejl, intranät, videokonferens, Skype och Slack. Blir det rörigt med alla olika digitala samarbetsverktyg? Ja, lyder svaret från 6 av 10 tjänstemän.  2019-02-27

Löneadministratören Ida Ylipää i Övertorneå ser fram emot samarbetet med Haparanda kommun. Foto: Marianne Berglund

Testar nytt samarbete

Att kommuner samarbetar inom löneadministration är inget nytt. Men nu ligger Haparanda och Övertorneå i startgroparna för att påbörja en ny typ av samarbete.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb