×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lönefrågor vanliga hos sommarjobbsexpert

2012-07-11, Tidningenvision.se

300 personer har kontaktat Sommarjobbsexperten hittills i år. Många av frågorna handlar om lön.

Till TCO:s Sommarjobbsexperten, som har öppet för femte sommaren i rad, kan man vända sig med frågor som rör sommarjobb.

– De flesta frågar om lönestatistik, och än har inte jag hört någon som ligger lägre än lägstalönen i de olika branscherna. Annars är frågorna blandade och handlar också om arbetsmiljö, arbetstider och arbetsvillkor, säger Linda Belhouchat, rådgivare på Sommarjobbsexperten.

Även om Sommarjobbsexperten i första hand vänder sig till unga sommarjobbare, utnyttjar även arbetsgivare tjänsten ibland.

– Arbetsgivare kan ringa och kolla att de ger rätt lön, och det tycker jag är positivt. Det finns också många föräldrar som hör av sig å sina barns vägnar.

Flest kontakter har Linda Belhouchat haft med sommajobbare som jobbar inom handel. Däremot är det få sommarjobbare på kommuner och landsting hör av sig.

– Jag gissar att det beror på att det ofta går rätt till på kommuner och landsting där man har bra koll på kollektivavtal och att det finns flera fackliga företrädare där.

Förra året hade Sommarjobbsexperten 1 420 kontakter mellan maj och augusti. Nu när halva tiden har gått i år har 300 personer hört av sig.

– Det är svårt att svara på hur många kontakter vi kommer att ha haft när sommaren är över, eftersom det är stora variationer i hur många som kontaktar oss varje dag, vecka eller månad. Vanligtvis har vi många kontakter i början av sommaren när sommarjobbarna ska löneförhandla. Det är lite lugnare i juli för att sedan öka igen när lönerna ska börja betalas ut, säger rådgivaren Britta Ljusberg.

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb