×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lönefrågor vanliga hos sommarjobbsexpert

2012-07-11, Tidningenvision.se

300 personer har kontaktat Sommarjobbsexperten hittills i år. Många av frågorna handlar om lön.

Till TCO:s Sommarjobbsexperten, som har öppet för femte sommaren i rad, kan man vända sig med frågor som rör sommarjobb.

– De flesta frågar om lönestatistik, och än har inte jag hört någon som ligger lägre än lägstalönen i de olika branscherna. Annars är frågorna blandade och handlar också om arbetsmiljö, arbetstider och arbetsvillkor, säger Linda Belhouchat, rådgivare på Sommarjobbsexperten.

Även om Sommarjobbsexperten i första hand vänder sig till unga sommarjobbare, utnyttjar även arbetsgivare tjänsten ibland.

– Arbetsgivare kan ringa och kolla att de ger rätt lön, och det tycker jag är positivt. Det finns också många föräldrar som hör av sig å sina barns vägnar.

Flest kontakter har Linda Belhouchat haft med sommajobbare som jobbar inom handel. Däremot är det få sommarjobbare på kommuner och landsting hör av sig.

– Jag gissar att det beror på att det ofta går rätt till på kommuner och landsting där man har bra koll på kollektivavtal och att det finns flera fackliga företrädare där.

Förra året hade Sommarjobbsexperten 1 420 kontakter mellan maj och augusti. Nu när halva tiden har gått i år har 300 personer hört av sig.

– Det är svårt att svara på hur många kontakter vi kommer att ha haft när sommaren är över, eftersom det är stora variationer i hur många som kontaktar oss varje dag, vecka eller månad. Vanligtvis har vi många kontakter i början av sommaren när sommarjobbarna ska löneförhandla. Det är lite lugnare i juli för att sedan öka igen när lönerna ska börja betalas ut, säger rådgivaren Britta Ljusberg.

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb