×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Jag sålde mina dikter på gatan”

2012-01-24, Tidningenvision.se

Fakta

Namn: Louise Hoffsten. 
Ålder: 46 år. 
Yrke: Sångerska. 
Aktuell: Tv-programmet Stjärnorna på slottet och nya albumet med namnet Looking for Mr. God

Vilket var ditt första jobb?
– Jag var nog entreprenör redan som liten. Jag minns att jag tog en kartong som jag gjorde en tv av. Sedan satte jag mig i den på gatan utanför där vi bodde. Där sålde jag lotter och dikter som jag hade skrivit. Jag var väl en 7–8 år då.

Drog du in några pengar på att sälja dikter på gatan?
– Det kommer jag inte ihåg riktigt. Men vartenda öre som man tjänar när man är liten känns ju fantastiskt. Det var så kul. Jag vet att jag sålde lotter och dikter vid flera tillfällen. Sedan sålde jag tidningar på söndagar. Jag gick runt med Dagens Nyheter i kvarteret där jag bodde i Linköping.

Minns du vad du köpte för lönen?
– Antagligen så sparade jag pengarna. Jag var väldigt duktig på att spara, det har jag alltid varit.

Vad hade du mer för jobb?
– Jag har ju försörjt mig som sångerska sedan jag var 18 år. Men innan dess, när jag gick på gymnasiet, jobbade jag extra på två olika franska restauranger. Jag diskade och städade.

Har du haft nytta av restaurangjobben i din fortsatta karriär?
– Det klart att det var jättebra med den erfarenheten. Jag blev inte någon mästare i köket kanske, men jag mötte en restaurangägare som blev viktig för mig.

På vilket sätt?
– Han var ju fransman och introducerade sångerskan Edith Piaf för mig. Jag spelade henne dagarna i ända på jättehög volym.

Är det någon händelse som du speciellt minns från restaurangtiden?
– Jag skulle jobba kväll vid ett tillfälle och hade som uppgift att ta emot beställningar per telefon. Den här speciella kvällen var det fullbokat och så ringde en man och vill komma och äta hos oss.
Jag svarade att det var fullt, men att jag skulle skaka fram ett bord åt honom bara för att hans röst lät så lik sportkommentatorn Anders Gernandts. När jag sedan frågade vilket namn jag skulle boka bordet i svarade han ”Anders Gernandt”. Det blev lite pinsamt.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte var musiker?
– Jag ville bli skådespelerska när jag var yngre. Men så blev det inte och nu är jag
gift med en skådespelare i stället. Jag har även varit inne på att bli journalist. Något
kreativt och konstnärligt skulle jag definitivt göra.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb