×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Jag sålde mina dikter på gatan”

2012-01-24, Tidningenvision.se

Fakta

Namn: Louise Hoffsten. 
Ålder: 46 år. 
Yrke: Sångerska. 
Aktuell: Tv-programmet Stjärnorna på slottet och nya albumet med namnet Looking for Mr. God

Vilket var ditt första jobb?
– Jag var nog entreprenör redan som liten. Jag minns att jag tog en kartong som jag gjorde en tv av. Sedan satte jag mig i den på gatan utanför där vi bodde. Där sålde jag lotter och dikter som jag hade skrivit. Jag var väl en 7–8 år då.

Drog du in några pengar på att sälja dikter på gatan?
– Det kommer jag inte ihåg riktigt. Men vartenda öre som man tjänar när man är liten känns ju fantastiskt. Det var så kul. Jag vet att jag sålde lotter och dikter vid flera tillfällen. Sedan sålde jag tidningar på söndagar. Jag gick runt med Dagens Nyheter i kvarteret där jag bodde i Linköping.

Minns du vad du köpte för lönen?
– Antagligen så sparade jag pengarna. Jag var väldigt duktig på att spara, det har jag alltid varit.

Vad hade du mer för jobb?
– Jag har ju försörjt mig som sångerska sedan jag var 18 år. Men innan dess, när jag gick på gymnasiet, jobbade jag extra på två olika franska restauranger. Jag diskade och städade.

Har du haft nytta av restaurangjobben i din fortsatta karriär?
– Det klart att det var jättebra med den erfarenheten. Jag blev inte någon mästare i köket kanske, men jag mötte en restaurangägare som blev viktig för mig.

På vilket sätt?
– Han var ju fransman och introducerade sångerskan Edith Piaf för mig. Jag spelade henne dagarna i ända på jättehög volym.

Är det någon händelse som du speciellt minns från restaurangtiden?
– Jag skulle jobba kväll vid ett tillfälle och hade som uppgift att ta emot beställningar per telefon. Den här speciella kvällen var det fullbokat och så ringde en man och vill komma och äta hos oss.
Jag svarade att det var fullt, men att jag skulle skaka fram ett bord åt honom bara för att hans röst lät så lik sportkommentatorn Anders Gernandts. När jag sedan frågade vilket namn jag skulle boka bordet i svarade han ”Anders Gernandt”. Det blev lite pinsamt.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte var musiker?
– Jag ville bli skådespelerska när jag var yngre. Men så blev det inte och nu är jag
gift med en skådespelare i stället. Jag har även varit inne på att bli journalist. Något
kreativt och konstnärligt skulle jag definitivt göra.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb