×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision fick 2,79 procent i kommunerna

2012-02-13, Tidningenvision.se

Lönerna för Visions medlemmar som arbetar i kommunerna ökade i snitt med 2,79 procent under förra året. I landstingen blev ökningen 2,64 procent. Det visar preliminär statistik.

I det centrala avtalet stod att Visions medlemmar som arbetar i kommuner och landsting skulle få löneökningar på minst 1,5 procent 2011. Nu visar Visions preliminära statistik att den genomsnittliga löneökningen blev betydligt större.

I kommunerna ökade snittlönen med 2,79 procent och i landstingen var ökningen 2,64 procent.

–Det är bättre än väntat, jag trodde att snittlönerna skulle öka med omkring 2,2 i kommunerna och 2,0 i landstingen, säger Kjell Svahn, avtalsombudsman på Vision.

Statistiken visar att Visions medlemmar fick något större löneökning än Kommunals som fick 2,42 i kommunerna och 2,62 i landstingen.

–Jag är bergsäker på att det beror på samtalsmodellen som Kommunal inte använder. Ju fler tillfällen man pratar lön ju bättre är det för löneutvecklingen. Modellen i sig är lönedrivande, säger Kjell Svahn.

Visions medlemmar fick även ut större löneökningar än lärarfacken och läkarna. Akademikerförbundet SSR:s medlemmar fick dock ut några tiondelar mer i kommunerna enligt Kjell Svahn.

Trots att Visions medlemmar i genomsnitt fick betydligt större löneökningar än lägstanivån i det centrala avtalet minskade reallönen med 0,5 procent på grund av den höga inflationen. 2011 var därmed det första året sedan 1998 som Visions medlemmar inte fick mer pengar i plånböckerna.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb