×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision fick 2,79 procent i kommunerna

2012-02-13, Tidningenvision.se

Lönerna för Visions medlemmar som arbetar i kommunerna ökade i snitt med 2,79 procent under förra året. I landstingen blev ökningen 2,64 procent. Det visar preliminär statistik.

I det centrala avtalet stod att Visions medlemmar som arbetar i kommuner och landsting skulle få löneökningar på minst 1,5 procent 2011. Nu visar Visions preliminära statistik att den genomsnittliga löneökningen blev betydligt större.

I kommunerna ökade snittlönen med 2,79 procent och i landstingen var ökningen 2,64 procent.

–Det är bättre än väntat, jag trodde att snittlönerna skulle öka med omkring 2,2 i kommunerna och 2,0 i landstingen, säger Kjell Svahn, avtalsombudsman på Vision.

Statistiken visar att Visions medlemmar fick något större löneökning än Kommunals som fick 2,42 i kommunerna och 2,62 i landstingen.

–Jag är bergsäker på att det beror på samtalsmodellen som Kommunal inte använder. Ju fler tillfällen man pratar lön ju bättre är det för löneutvecklingen. Modellen i sig är lönedrivande, säger Kjell Svahn.

Visions medlemmar fick även ut större löneökningar än lärarfacken och läkarna. Akademikerförbundet SSR:s medlemmar fick dock ut några tiondelar mer i kommunerna enligt Kjell Svahn.

Trots att Visions medlemmar i genomsnitt fick betydligt större löneökningar än lägstanivån i det centrala avtalet minskade reallönen med 0,5 procent på grund av den höga inflationen. 2011 var därmed det första året sedan 1998 som Visions medlemmar inte fick mer pengar i plånböckerna.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb