×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vanlig insats utan nytta

2012-02-14, Tidningenvision.se

En av socialtjänstens vanligaste insatser leder inte till någon förbättring, visar en studie om kontaktfamiljer. Det betyder inte att insatsen ska avskaffas. Däremot bör den användas mer genomtänkt. Det anser professor Bo Vinnerljung.

Kontaktfamilj, en av socialtjänstens allra vanligaste insatser för utsatta barn, gör ingen nytta. Det visar en studie gjord av Bo Vinnerljung, professor i socialt arbete vid Stockholms universitet, som presenterades vid ett seminarium hos Föreningen Psykisk Hälsa.

Studien har jämfört barn som haft kontaktfamilj med barn med liknande social situation som inte fått den insatsen. Resultatet pekar på att vistelse hos kontaktfamilj, vanligen en till två gånger per månad, inte leder till att barnen klarar sig bättre i livet än de i jämförelsegruppen.

Det betyder dock inte att Bo Vinnerljung tycker att socialtjänsten bör sluta anlita kontaktfamiljer.

-För guds skull, sluta inte med det, säger han.

Orsaken är att väldigt många föräldrar som känner behov av stöd efterfrågar just kontaktfamilj. Dessutom pekar allt på att det är rätt barn som nås av insatsen.

-Använd den därför lite mer genomtänkt, säger Bo Vinnerljung.

Han pekar på två faktorer som de enskilt viktigaste för att barn med kontaktfamilj inte ska klara sig bra under uppväxten. Den ena är att ha en ensamstående lågutbildad mamma med socialbidrag. Den andra är att det går dåligt i skolan.

-Det är den allra största riskfaktorn. Därför borde socialtjänsten ta på sig ett större ansvar för att barnen klarar skolan bra, tycker Vinnerljung.

En viktig uppgift för kontaktfamiljerna skulle alltså vara att ge stöd för barnens skolgång. En uppgift kontaktfamiljerna är villiga att ta på sig, tror Agneta Zedell, ordförande i kontaktfamiljernas intresseorganisation Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare.

-Men då måste de först och främst få rätt information om vad som förväntas av dem. Får de det är jag övertygad om att de är beredda att axla uppgiften, säger hon.
 

Per Jernberg

per.jernberg@sktf.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb