×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Snabba jobb till bidragstagare i Sigtuna

2012-02-02, Tidningenvision.se

På en månad har cirka 100 personer med socialbidrag fått anställning i Sigtuna kommun. Målet är att på sikt minska kostnader för försörjningsstöd.

Sveriges största kommunala arbetsmarknadsprojekt kallar den styrande majoriteten i Sigtuna satsningen på jobb istället för bidrag. 160 personer som har socialbidrag på grund av att de är arbetslösa ska i år få en tolv månaders anställning i kommunen, ett så kallat kvalitetshöjande resursjobb. Redan nu har ungefär 100 av dem börjat sina anställningar.

– Samtliga förvaltningar har tagit fram resursplatser, och i slutet av februari ska alla 160 vara på plats och jobba.  Det ska vara arbeten som är kvalitetshöjande, som alltså inte tränger undan ordinarie arbeten, säger Karin Paulsson, verksamhetschef på kommunens centrum för vuxenutveckling.

Jobben har ordnats fram inom omsorgen, skolan, parkförvaltningen, på fritidsgårdar, Sigtunahem med mera. Villkoren har reglerats i kollektivavtal med facken. Förutom att resursjobben inte får ersätta ordinarie arbeten gäller det bland annat löner, arbetstider, och att det ska finnas en kontaktperson på varje arbetsplats.

– Om man ser att det inte fungerar, att det till exempel inte finns tillräckligt mycket att göra ska man få en annan placering. Det handlar ju om att de senare ska kunna söka jobb på den öppna arbetsmarknaden, och då måste de ha referenser och intyg på vilka arbetsuppgifter man haft, säger Pia Bergh, Visions avdelningsordförande i Sigtuna.

Hon har redan sett andra positiva effekter för deltagarna.

– Flera av dem bodde tidigare inneboende eller i andra hand. Nu har de i och med anställningen kunnat få förstahandskontrakt på lägenheter och även platser i barnomsorgen, säger hon.

Tanken med de kvalitetshöjande resursjobben är att anställningarna ska ge så bra meriter att man etablerar sig på arbetsmarknaden. Sigtuna kommun räknar också med att på sikt minska kostnaderna för socialbidrag. Ett av kraven  på dem som får jobben är att de anmäler sig till arbetslöshetsförsäkringen. De som inte hittar något nytt jobb efter tolv månader kommer därigenom att ha kvalificerat sig för a-kassan, och får ersättning därifrån istället för socialbidrag.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb