×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hällefors håller fast vid ny policy

2012-02-24, Tidningenvision.se

När Tidningen Vision uppmärksammade Hällefors kommun om att dess nya policy strider mot yttrandefriheten, lovade kommunalrådet att kolla upp saken. Det har hon gjort. Men det finns inga planer på att ändra i den.

”När medarbetarna har eller har haft kontakt i sitt arbete med massmedia bör de alltid informera närmaste chef eller informationsansvarige om det”.

Så står det i Hällefors kommuns nya informationspolicy, som Tidningen Vision tidigare har berättat om, och som Visions jurist dömde ut som ett brott mot yttrandefriheten. Kommunstyrelsens ordförande, Ritha Sörling (S), lovade då att se över policyn.

Sedan dess har flera medier skrivit om Hällefors policy och låtit andra jurister och experter på yttrandefrihet uttala sig om den. De är alla överens: Policyn strider mot yttrandefriheten. Men Ritha Sörling låter sig inte påverkas.

–Det finns inget ”ska” i policyn, utan det står bara att medarbetarna bör informera sin chef eller informationsansvarige, så det kommer inte att bli några ändringar, säger hon.

Vad är det för skillnad på ”ska” och ”bör”, tycker du?

–”Ska” är något man måste, medan ett ”bör” betyder att du har möjlighet att välja.

Ritha Sörling påpekar också att betydelsen av tryckfrihetsförordningen och offentlighetsprincipen faktiskt finns med i policyn. Den ligger dock under en annan punkt i textmassan.

Marie Ström, Visions ombudsman på centret i Västerås, vill tolka policyn välvilligt, och tror att syftet med den är att medarbetare ska få stöd av sin chef i frågor som kommuniceras med media.

–Men är det så kommunen menar så är det ju det man ska skriva. Det måste vara tydligt. Jag tycker att det är pinsamt att kommunen framhärdar när de någonstans vet att policyn, som den är skriven nu, strider mot vår grundlag, säger Marie Ström.

Centret i Västerås tänker nu stötta Visions avdelning i Hällefors för att få kommunen att formulera om policyn. Men det verkar krävas mer för en förändring.

–Om justitiekanslern kan säga att policyn strider mot yttrandefriheten så ändrar vi i texten, säger Ritha Sörling.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb