×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Funktionshindrade i Stockholm får ombudsman

2012-02-26, Tidningenvision.se

<P>De funktionshindrade i Stockholms stad får en egen ombudsman. Efter nyår börjar Riitta-Leena Karlsson sitt nya jobb där hon ska försöka förbättra situationen för de funktionshindrade. </P>

Riiitta-Leena Karlsson är inte säker på om hon är den första ombudsmannen för funktionshindrade i Sverige, men hon är i alla fall den första i Stockholms stad.


– Vi i Stockholm har en ovana att utnämna oss till först i landet på det mesta, så jag vågar inte säga om jag är den första funktionshinderombudsmannen. Men jag känner inte till någon annan, säger hon.


Riitta-Lena Karlssons nya uppdrag blir att vägleda och stötta funktionshindrade, anhöriga och handikapporganisationer i kommunen.


– Jag kommer att hjälpa funktionshindrade med råd och vägledning men jag kommer inte att ingripa i enskilda fall. Jag ska inte förväxlas med den statliga Handikappombudsmannen eller ta över hans roll, säger Riitta-Lena Karlsson.


Hon kommer att arbeta direkt under kommunstyrelsen med att påpeka vad som är dåligt och komma med tips på förbättringar för de funktionshindrade. Varje år ska det resultera i en årsrapport med brister och förslag på åtgärder till politikerna. Riitta-Leena Karlsson kommer också att stötta nämnderna i kommunen med sina kunskaper om handikappfrågor.


I dag jobbar hon som chef för handikappomsorgen i stadsdelen Maria-Gamla stan. Att byta jobb tycker hon ska bli mycket spännande.


– Det känns lite som fritt fall. Det finns otroliga förväntningar men jag får egentligen ingen egen makt. Jag måste jobba tillsammans med andra och fungera mer som en lobbyist för att påverka i positiv riktning. Antingen går det jättebra eller så visar sig jobbet vara helt hopplöst, säger hon.


Den fysiska tillgängligheten i kollektivtrafiken är ett av de stora problemen för de funktionshindrade i Stockholm tycker Riitta-Leena Karlsson. Särskilt svårt är det för många i tunnelbanan och på pendeltågen. Hon vill också att de funktionshindrade ska få en bättre service och bli bättre bemötta i kommunen, både vad gäller myndighetsutövning och i verksamheterna. Men det kan också handla om ett bättre bemötande på krogen eller i affären.


– En märkbar förbättring för de funktionshindrade är definitivt målsättningen. Uppnår vi inte det har jag misslyckats, säger hon.

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb