×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Elsie Johansson årets författare

2012-02-26, Tidningenvision.se

<P>SKTFs utmärkelse Årets författare delas i dag ut för nionde gången. I år går priset till Elsie Johansson för romanen Nancy. Utmärkelsen Årets uppstickare som röstas fram av SKTFs studerande medlemmar går till Jonas Gardell.</P>

I dag klockan 15.00 får Elsie Johansson ta emot priset för Årets författare på bokmässan i Örebro slott. Hon har röstats fram av medlemmarna i SKTF. Elsie Johansson föddes 1931 i Vendels socken i Uppland men fick sitt genombrott med boken Glasfåglarna 1996.


Elsie Johansson får priset för sin senaste bok Nancy som avslutar trilogin om TåPelles dotter Nancy. Den utspelar sig från 1941 och framåt och handlar om Nancy och hennes mamma som kämpar för värdighet och överlevnad.


Motivering till priset är:


"I Elsie Johanssons bok Nancy är tidsandan påtaglig. Språket gör att berättelsen känns levande och äkta och som läsare upplever man starkt hur Nancy står inför en brytningsperiod i sitt liv. Romanen innehåller många starka personporträtt och berättelsen fängslar snabbt läsaren. TåPelles dotter börjar bli stor och klivet ut i den vuxna världen både skrämmer och lockar. Boken om Nancy är berättad med stor värme och nyfikenhet."


Utmärkelsen Årets uppstickare delas i år ut för första gången. Priset går till Jonas Gardell för boken Ett ufo gör entré. Jonas Gardell är uppväxt i Enebyberg utanför Stockholm och debuterade 1985 med romanen Passionsspelet. Sedan dess har han blivit rikskändis genom flera böcker, pjäser, shower, filmer och annat. Han har bland annat fått Frödingstipendiet och Humanistpriset till Tage Danielssons minne. Dessutom fick hans film Pensionat Oskar tre Guldbaggar.


Motiveringen till att han blivit utsedd till Årets uppstickare är:


"Ett ufo gör entré berör och upprör. Det är en stark berättelse som speglar en tid som varit – men lika gärna kunde vara i dag. Jonas Gardell berättar med en förlösande humor om ungdomar i slutet av 1970-talet och romanen känns äkta och nära tack vare ett kryddat och tidstroget språk. Boken om Juha andas trots stor smärta och grymhet hopp om en bättre framtid".


Förutom äran får pristagarna varsitt konstverk. Elsie Johansson får en oljemålning av den isländska konstnärinnan Sigridur Björnsdottir och Jonas Gardell en staty av Björn T Lindberg.


Här kan du läsa intervjuerna med Elsie Johansson och Jonas Gardell. De finns även i det senaste numret av SKTF-tidningen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb