×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Datorhaveri kostade Nacka 7,5 miljoner

2012-02-23, Tidningenvision.se

IT-leverantören Tietos driftstopp i slutet av november drabbade cirka 50 kunder, varav flera kommuner. I Nacka tog det över en månad innan alla datasystem fungerade normalt.

I Nacka fick socialtjänsten betala ut försörjningsstödet manuellt. Likaså i Kalmar och i Sollentuna där även bygglovshandläggningen och annan administration försenades. I Stockholms stad låg intranätet nere. I Flen försvann systemet som hanterar tidrapportering. I Vingåker slutade lönesystemet att fungera. I Skinnskatteberg gick det inte att skicka bankgirofiler och i Nyköping blev det tvärstopp i handläggningen av tjänstepensioner.
 
Driftstoppet hos IT-leverantören Tieto som inleddes fredagen 25 november drabbade cirka 50 kunder, visar en rapport från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som granskat haveriets konsekvenser.
 
Vissa kom lindrigt undan, andra kunde inte använda sina it-lösningar på flera veckor. I Sollentuna påverkades arbetet i över två veckor. Och i Nacka där flera centrala IT-system var utslagna hela första veckan, fungerade alla datasystem först 4 januari. Haveriet beräknas ha kostat kommunen minst 7,5 miljoner kronor.
 
MSB  konstaterar att den ökade koncentrationen av IT-drift skapar nya risker och att haveriet i höstas visar att konsekvenserna av en störning kan bli omfattande. För att förhindra allvarliga it-incidenter krävs mer säkerhetsarbete och mer samarbete mellan privata företag och offentliga myndigheter, anser MSB. Dessutom krävs bättre kunskap om hur krav på säkerhet ska ställas vid upphandlingar, hur man rapporterar om incidenter och vad IT-leverantören ska göra vid en allvarlig störning.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb