×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Cheferna behöver sättas på skolbänken

2012-02-08, Tidningenvision.se

Medarbetare måste bli mer del­aktiga vid förändringar och chefer måste få rätt redskap för att kunna leda. Det är två sätt att förbättra arbetsmiljön, menar fack och arbetsgivare.

Visions arbetsmiljöexpert Carola Löfstrand har haft på känn att den psykosociala arbetsmiljön har försämrats.

– Undersökningen bekräftar mina misstankar. Sjukskrivningarna ökar igen. Och vi vet ju att dålig psykosocial arbetsmiljö leder till sjukskrivningar.

Hon ser flera förklaringar till den försämrade arbetsmiljön.

– I kristider väljer man ofta att tillsätta chefer som är duktiga på ekonomi, snarare än sådana som har fallenhet för att leda. Det ekonomiskt kärva läget har också gjort att man har slimmat. I stressade organisationer där cheferna inte är bra på ledarskap blir folk rädda, det blir lågt i tak och då frodas mobbning.

Hon menar att det är viktigt att chefer får gå arbetsmiljöutbildning tillsammans med skyddsombud.

– Det gäller att ha ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Om arbetsgivaren inte ger chefen redskapen går verksamheten i kräftgång och folk blir sjuka.

Britt-Inger Kajnäs, arbetslivschef på arbetsgivarorganisationen SKL, är mer tagen på sängen av resultatet.

– Vi har inte själva fått några direkta indikationer på att arbetsmiljön skulle ha blivit sämre, säger hon.

Kan minskade resurser vara förklaringen?

– Jag kan inte svara för hur det ser ut ute i kommunerna. Men helt klart har kommunerna börjat fokusera mer på effektivitet. Inte främst med syfte att spara pengar, utan för att skapa bra vård och ökad tillgänglighet för brukarna.

En förklaring till att arbetsmiljön upplevs som sämre är att många kommuner skiftar arbetssätt.

– De senaste åren har lean fått genomslag. Alla omställningsperioder innebär osäkerhet. När man skapar nya rutiner kan det kännas otryggt. I det läget kan medarbetare uppleva att det blir för mycket.

För att förbättra arbetsmiljön menar Britt-Inger Kajnäs att det är viktigt att medarbetarna är delaktiga vid förändringar och att cheferna får bättre stöd i sin roll.

 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb