×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anmälan fick fart på Sunne kommun

2012-02-09, Tidningenvision.se

Problem med stökiga ungdomar har i flera års tid fått bibliotekspersonalen att må dåligt och känna sig hotade. En anmälan till Arbetsmiljöverket krävdes för att kommunen skulle ta problemet på allvar.

År efter år har stökiga ungdomar skapat problem i folkbibliotekets lokaler i Sunne kommun. Förra våren gick det så långt att kulturchefen i kommunen slog till en av dem i sin frustration. Polis, socialtjänst, fritidsledare och ungdomssamordnare blandades då in för att reda ut situationen.

Läget blev dock inte bättre och problemet kvarstod under året. I november ansökte biblioteket om att få sätta upp övervakningskameror och personalen krävde att fler vuxna skulle finnas i lokalen på eftermiddagar och kvällar. Men inget hände.

I slutet av januari i år tröttnade personal och facket. Den 1 februari lämnade Visions huvudskyddsombud i Sunne kommun in en anmälan till Arbetsmiljöverket. Då hände det saker.
När Tidningen Vision ringer huvudskyddsombud Maria Lundgren har hon precis fått mejl från kommunen: en elevassistent kommer att vara på biblioteket om eftermiddagarna. Han ska börja redan i dag.

– Det är en god bit på vägen, jag tror att personalen nu kommer att känna sig mycket tryggare, säger Maria Lundgren.

Varför gjorde du en anmälan?

– För att få upp frågan på bordet. Det var en sista puff på arbetsgivaren för att få dem att ta problemet seriöst. För det här har hållit på så pass länge och personalen har blivit allt mer förtvivlad. Vi tröttnade helt enkelt och sa: ”Nä, nu måste vi göra något.”

Arbetsgivaren har haft dålig kontakt med både personalen och facket, anser Maria Lundgren. Direkt efter anmälan gav kommunen de anställda möjlighet att gå på företagshälsovård för att kunna ventilera sin sits. Maria Lundgren ser positivt på situationen i dag och hoppas att problemet nu kan lösas.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb