×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kräver höjd lön och ökat inflytande

2012-12-20, Tidningenvision.se

I dag lämnade Vision sitt avtalsyrkande för medlemmar som jobbar i kommuner och landsting. Vision kräver höjda löner och ökat inflytande men anger ingen siffra på hur stora löneökningarna ska bli.

Visions avtal för omkring 100 000 medlemmar som arbetar i kommuner, landsting och vissa kommunala bolag ska vara klart 1 april. I dag lämnade Vision tillsammans med Akademikerförbundet SSR sina yrkanden till arbetsgivaren Sveriges Kommuner och Landsting.

Till skillnad från Kommunal och facken inom industrin innehåller Visions yrkande inga procentsiffror på löneökningarna.

–Att i nuläget låsa sig vid en siffra är inte aktuellt, allting beror på hur förhandlingarna går med SKL. Vi vill skapa oss ett utrymme för dialog med SKL, säger Visions ordförande Annika Strandhäll.

Visions mål inför det nya avtalet är att medlemmarna ska få höjda reallöner och bättre köpkraft samt större möjligheter att påverka sin lön och sin utveckling på jobbet. Kopplingen mellan den lön man har och arbetsinsatsen man gör ska också bli tydligare för medlemmarna.  

Arbetsgivarna vill ha ett sifferlöst avtal som löper på tills vidare eller under lång tid. Tidigare har Vision inte gått med på ett avtal utan procentsiffror men inte heller på den punkten vill Vision låsa sig i dag.

–Vi diskuterar inte avtalskonstruktioner ännu. Vi konstaterar att vi har ett antal stora utmaningar där vi inte tycker att vi har kommit så långt som vi har önskat. De handlar till exempel om kvaliteten i löneprocessen och chefernas förutsättningar. Där vill vi se en tydlig viljeinriktning från SKL:s sida innan vi kan börja diskutera ett sifferlöst avtal, säger Annika Strandhäll.

Annika Strandhäll säger att Vision även fortsätter arbetet för att minska löneskillnaderna mellan kvinno- och mansdominerade sektorer och branscher.

–Vi vet att vi inte kan lösa det själva i vår sektor men vi behöver kroka arm med andra. Det här är ett samhällsproblem som drabbar medarbetare i kommun- och landstingssektorn. Det kommer också att påverka sektorns möjligheter att konkurrera om de bästa medarbetarna i framtiden, säger hon.

När det gäller anställningsvillkoren vill Vision att medlemmarna ska få större möjligheter till individuellt inflytande. Det gäller till exempel arbetstidens längd och förläggning samt längre semester till dem som är yngre än 40 år.

Läs hela yrkandet på Visions webbplats.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb