×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt personalbolag tar över biblioteken

2012-12-06, Tidningenvision.se

Nu är avtalet klart för tre av Nacka kommuns bibliotek. Ett nytt personalägt bolag bildas och tar över driften från nyår.

Nacka kommun har skrivit avtal med personalägda Dieselverkstaden AB som vann upphandlingen av driften av Dieselverkstaden, Älta och Saltjöbadens bibliotek. Avtalet gäller i fyra år med möjlig förängning ytterligare två år.

Dieselverkstaden AB, som sedan tidigare driver biblioteket med samma namn, bildar nu ett nytt företag där personal även från de två andra biblioteken ska bli delägare.

– Aktierna ska vara väldigt billiga, cirka 10 kronor styck, så att alla i personalen som vill ska kunna vara delägare. Vi ska försöka göra så att det blir jämnt fördelat mellan alla. Men för oss är det här mer formalia. Det blir aldrig tal om några stora utdelningar, det är inte därför man driver bibliotek på entreprenad, säger Margareta Swanelid, teamledare på Dieselverkstaden.

Och om man ändå inte vill vara delägare?

– Så behöver man inte vara det. Då blir man anställd.

I överenskommelsen med kommunen regleras hur många timmar biblioteken ska ha öppet. Sedan får bolaget ersättning utifrån det och hur stor utlåning man har. Men det är kulturförvaltningens budget som styr. Biblioteken kan inte öka intäkterna genom att ha mer öppet eller dra in fler besökare.

– Det är kommunens biblioteksstrategi som är viktigast. Där slår man fast vad biblioteken ska göra, vilka grupper i samhället som är prioriterade och så vidare. Vad vi gör därutöver är upp till oss, säger Margareta Swanelid.

Kommer låntagarna att märka någon skillnad?

– Ja, det blir ju fler öppettimmar i Saltsjöbaden. Och sen lite nyheter: till en början nedladdningsstationer för e-böcker och annorlunda informationskanaler. Sedan är det meningen att vi ska förstärka mediesamlingarna på de olika biblioteken. Till exempel testa att flytta delar av vårt mediebestånd i Dieselverkstaden till de andra biblioteken.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb