×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt personalbolag tar över biblioteken

2012-12-06, Tidningenvision.se

Nu är avtalet klart för tre av Nacka kommuns bibliotek. Ett nytt personalägt bolag bildas och tar över driften från nyår.

Nacka kommun har skrivit avtal med personalägda Dieselverkstaden AB som vann upphandlingen av driften av Dieselverkstaden, Älta och Saltjöbadens bibliotek. Avtalet gäller i fyra år med möjlig förängning ytterligare två år.

Dieselverkstaden AB, som sedan tidigare driver biblioteket med samma namn, bildar nu ett nytt företag där personal även från de två andra biblioteken ska bli delägare.

– Aktierna ska vara väldigt billiga, cirka 10 kronor styck, så att alla i personalen som vill ska kunna vara delägare. Vi ska försöka göra så att det blir jämnt fördelat mellan alla. Men för oss är det här mer formalia. Det blir aldrig tal om några stora utdelningar, det är inte därför man driver bibliotek på entreprenad, säger Margareta Swanelid, teamledare på Dieselverkstaden.

Och om man ändå inte vill vara delägare?

– Så behöver man inte vara det. Då blir man anställd.

I överenskommelsen med kommunen regleras hur många timmar biblioteken ska ha öppet. Sedan får bolaget ersättning utifrån det och hur stor utlåning man har. Men det är kulturförvaltningens budget som styr. Biblioteken kan inte öka intäkterna genom att ha mer öppet eller dra in fler besökare.

– Det är kommunens biblioteksstrategi som är viktigast. Där slår man fast vad biblioteken ska göra, vilka grupper i samhället som är prioriterade och så vidare. Vad vi gör därutöver är upp till oss, säger Margareta Swanelid.

Kommer låntagarna att märka någon skillnad?

– Ja, det blir ju fler öppettimmar i Saltsjöbaden. Och sen lite nyheter: till en början nedladdningsstationer för e-böcker och annorlunda informationskanaler. Sedan är det meningen att vi ska förstärka mediesamlingarna på de olika biblioteken. Till exempel testa att flytta delar av vårt mediebestånd i Dieselverkstaden till de andra biblioteken.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb