×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Församling krävs på ytterligare 300 000 kronor

2012-12-21, Tidningenvision.se

Skanör-Falsterbo församling hotas återigen av vite för brister i arbetsmiljön. Nu vill Arbetsmiljöverket att församlingen ska betala 300 000 kronor i böter.

Sedan 2010 har Arbetsmiljöverket gjort flera inspektioner i Skanör-Falsterbo församling och hittat allvarliga brister. Det handlar bland annat om ledarskapet. Det finns till exempel ingen ansvarsfördelning mellan arbetsledaren och kyrkoherden och det finns stora brister i kunskaperna om arbetsmiljöfrågor, skriver Sydsvenskan.

Dessutom har kyrkoherden svårt att tygla sitt humör. De anställda uppger att de känner sig otrygga på grund av hans språkbruk med svordomar, nedsättande ordval och bristande respekt.

Förra sommaren utfärdade Arbetsmiljöverket ett hot om vite. Eftersom man anser att församlingen inte gjort tillräckligt för att rätta till bristerna har verket nu vänt sig till förvaltningsrätten med en begäran om att domstolen ska döma ut vitet.

Församlingen har sedan tidigare i år ett annat vite hängande över sig. Det gäller också arbetsmiljön och är på 600 000 kronor. De bristerna måste församlingen ha åtgärdat senaste den 15 januari 2013 för att slippa betala.

Församlingens juridiska ombud tillbakavisar Arbetsmiljöverkets krav.

Församlingen har uppfyllt de krav som ställts och har lagt ut stora pengar på konsultverksamhet. Det är ganska märkligt att man kommer med ett föreläggande till på samma grunder som det gamla, säger juristen Rolf Andersson, till Sydsvenskan.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  för 13 dagar sedan

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  för 14 dagar sedan

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb