×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

En alldeles särskild dag att gifta sig

2012-12-12, Tidningenvision.se

12/12/12. En unik dag. I Nyköping finns möjligheten till drop-in-bröllop i dag. Vi ringde upp Anne Levin, vigselsamordnare i kommunen.

Varför har ni drop-in-bröllop?

– Det är sista chansen på nästan hundra år att gifta sig ett datum med lika siffror. Därför vill vi underlätta för par som har kommit på sent att de vill gifta sig då, med tanke på att de flesta vigselförrättare redan är fullbokade.

Hur många tror du dyker upp på drop-in?

– Det är svårt att säga, men många har mejlat och ringt och ställt frågor om det. Och vi räknar med att ha öppet mellan klockan 10 och 19. Men vi kör tills alla är klara, även om det är kö efter 19.

Hur lång tid tar varje bröllop?

– Det är olika, men mellan två och fem minuter. Brudparet och vigselförrättaren ska säga några fraser och ibland läser någon en dikt.

Vilka tror du kommer? Unga, gamla, homos eller heteros?

– Jag vet inte om det finns någon sådan trend, men när vi hade drop-in-bröllop förra året, den 11/11, kom folk långväga ifrån, inte bara från Nyköping, alltså.

Att vara vigselsamordnare måste vara ett angenämt uppdrag?

– Ja, det är jätteroligt. Det är ju väldigt glada personer jag möter.

Vad har du själv för civilstånd?

– Jag är lyckligt gift sedan den 26 augusti 2005.

Det är ett datum med många olika siffror. Hur minns du det?

– Jag tycker om augusti och jag är född den 26:e, fast en annan månad. Är du själv gift? Jasså inte, kom hit på drop-in då!

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb