×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

En alldeles särskild dag att gifta sig

2012-12-12, Tidningenvision.se

12/12/12. En unik dag. I Nyköping finns möjligheten till drop-in-bröllop i dag. Vi ringde upp Anne Levin, vigselsamordnare i kommunen.

Varför har ni drop-in-bröllop?

– Det är sista chansen på nästan hundra år att gifta sig ett datum med lika siffror. Därför vill vi underlätta för par som har kommit på sent att de vill gifta sig då, med tanke på att de flesta vigselförrättare redan är fullbokade.

Hur många tror du dyker upp på drop-in?

– Det är svårt att säga, men många har mejlat och ringt och ställt frågor om det. Och vi räknar med att ha öppet mellan klockan 10 och 19. Men vi kör tills alla är klara, även om det är kö efter 19.

Hur lång tid tar varje bröllop?

– Det är olika, men mellan två och fem minuter. Brudparet och vigselförrättaren ska säga några fraser och ibland läser någon en dikt.

Vilka tror du kommer? Unga, gamla, homos eller heteros?

– Jag vet inte om det finns någon sådan trend, men när vi hade drop-in-bröllop förra året, den 11/11, kom folk långväga ifrån, inte bara från Nyköping, alltså.

Att vara vigselsamordnare måste vara ett angenämt uppdrag?

– Ja, det är jätteroligt. Det är ju väldigt glada personer jag möter.

Vad har du själv för civilstånd?

– Jag är lyckligt gift sedan den 26 augusti 2005.

Det är ett datum med många olika siffror. Hur minns du det?

– Jag tycker om augusti och jag är född den 26:e, fast en annan månad. Är du själv gift? Jasså inte, kom hit på drop-in då!

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb