×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tonåringar fick rätt till eget rum

2012-08-08, Tidningenvision.se

Stadsdelen Hässelby-Vällingby i Stockholm måste betala ekonomiskt bistånd till en familj så att deras tonåringar kan få egna rum. Det har förvaltningsrätten i Stockholm beslutat.

Fakta

I Socialstyrelsens allmänna råd står att två barn kan dela rum men att de med beaktande av stigande ålder och behov av personlig integritet inte ska behöva göra det. Särskilt när barnen är av olika kön och på väg in i puberteten.

Kommunerna är dock inte tvungna att följa råden. Varje fall ska bedömas individuellt.

Familjen som har ekonomiskt bistånd för sina bostadskostnader ansåg att deras 15-årige son och 12-åriga dotter inte längre kunde dela rum. De flyttade därför till en större bostad där ungdomarna kunde få egna rum vilket ledde till att hyran ökade med 1 575 kronor i månaden, skriver Dagens Nyheter. 

Men när familjen ansökta om högre bistånd för den nya hyran sade stadsdelsnämnden nej och hänvisade till att familjen redan hade en skälig levnadsnivå.

Nu har familjen dock fått rätt i förvaltningsrätten som anser att det är nödvändigt för familjen att byta bostad med tanke på barnens behov av personlig integritet.

Stadsdelsförvaltningen har ännu inte beslutat om man ska överklaga domen. Enhetschefen Carina Johansson-Cronwall säger till tidningen att fallet är principiellt intressant eftersom det finns många familjer utan bistånd i Stockholm där äldre syskon delar rum.

–Eget rum är ingen självklarhet. Skälig levnadsnivå anses vara vad en låginkomsttagare har råd med, säger Carina Johansson-Cronwall.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  för 14 dagar sedan

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  för 14 dagar sedan

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  för 14 dagar sedan

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  för 14 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb