×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tonåringar fick rätt till eget rum

2012-08-08, Tidningenvision.se

Stadsdelen Hässelby-Vällingby i Stockholm måste betala ekonomiskt bistånd till en familj så att deras tonåringar kan få egna rum. Det har förvaltningsrätten i Stockholm beslutat.

Fakta

I Socialstyrelsens allmänna råd står att två barn kan dela rum men att de med beaktande av stigande ålder och behov av personlig integritet inte ska behöva göra det. Särskilt när barnen är av olika kön och på väg in i puberteten.

Kommunerna är dock inte tvungna att följa råden. Varje fall ska bedömas individuellt.

Familjen som har ekonomiskt bistånd för sina bostadskostnader ansåg att deras 15-årige son och 12-åriga dotter inte längre kunde dela rum. De flyttade därför till en större bostad där ungdomarna kunde få egna rum vilket ledde till att hyran ökade med 1 575 kronor i månaden, skriver Dagens Nyheter. 

Men när familjen ansökta om högre bistånd för den nya hyran sade stadsdelsnämnden nej och hänvisade till att familjen redan hade en skälig levnadsnivå.

Nu har familjen dock fått rätt i förvaltningsrätten som anser att det är nödvändigt för familjen att byta bostad med tanke på barnens behov av personlig integritet.

Stadsdelsförvaltningen har ännu inte beslutat om man ska överklaga domen. Enhetschefen Carina Johansson-Cronwall säger till tidningen att fallet är principiellt intressant eftersom det finns många familjer utan bistånd i Stockholm där äldre syskon delar rum.

–Eget rum är ingen självklarhet. Skälig levnadsnivå anses vara vad en låginkomsttagare har råd med, säger Carina Johansson-Cronwall.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb