×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tonåringar fick rätt till eget rum

2012-08-08, Tidningenvision.se

Stadsdelen Hässelby-Vällingby i Stockholm måste betala ekonomiskt bistånd till en familj så att deras tonåringar kan få egna rum. Det har förvaltningsrätten i Stockholm beslutat.

Fakta

I Socialstyrelsens allmänna råd står att två barn kan dela rum men att de med beaktande av stigande ålder och behov av personlig integritet inte ska behöva göra det. Särskilt när barnen är av olika kön och på väg in i puberteten.

Kommunerna är dock inte tvungna att följa råden. Varje fall ska bedömas individuellt.

Familjen som har ekonomiskt bistånd för sina bostadskostnader ansåg att deras 15-årige son och 12-åriga dotter inte längre kunde dela rum. De flyttade därför till en större bostad där ungdomarna kunde få egna rum vilket ledde till att hyran ökade med 1 575 kronor i månaden, skriver Dagens Nyheter. 

Men när familjen ansökta om högre bistånd för den nya hyran sade stadsdelsnämnden nej och hänvisade till att familjen redan hade en skälig levnadsnivå.

Nu har familjen dock fått rätt i förvaltningsrätten som anser att det är nödvändigt för familjen att byta bostad med tanke på barnens behov av personlig integritet.

Stadsdelsförvaltningen har ännu inte beslutat om man ska överklaga domen. Enhetschefen Carina Johansson-Cronwall säger till tidningen att fallet är principiellt intressant eftersom det finns många familjer utan bistånd i Stockholm där äldre syskon delar rum.

–Eget rum är ingen självklarhet. Skälig levnadsnivå anses vara vad en låginkomsttagare har råd med, säger Carina Johansson-Cronwall.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 6 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 6 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 6 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 6 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb