×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tandsköterskor får utlovad lönehöjning

2012-08-31, Tidningenvision.se

När tre tandsköterskor sökte och fick nya tjänster blev de lovade en lönehöjning. Sedan backade arbetsgivaren, men ändrar sig nu och håller löftet.

– Det löste sig för alla tre. Och givna löften hölls. Vi har hela tiden menat att ett muntligt avtal gäller precis lika mycket som ett skriftligt, säger Else-Marie Banner, ordförande för Visionsavdelningen i Kronobergs landsting.

Före sommaren sökte och fick tre tandsköterskor nya jobb inom folktandvården i Kronoberg. De förhandlade med en HR-konsult på personalavdelningen och fick upp lönen med mellan 1 800 och 3 300 kronor i månaden. Men ledningen hävdade att ett misstag begåtts. Tandsköterskorna blev i stället erbjudna sina gamla löner samt en engångssumma som plåster på såren.

Vision har drivit ärendet vidare. Ledningens ursäkt att HR-konsulterna inte kände till lönebildningen inom tandvården godtogs inte av facket.

– Det stämmer inte att de som lönesatte inte hade rätt kompetens att sätta lön. Det är folk som jobbat här många år som tittade på lönebildningen inom landstinget, säger Else-Marie Banner.

Annelie Åberg är ombud för Vision på en av tandsköterskornas kliniker. Hon berättar att hennes kollega är nöjd men inte vill uttala sig i tidningen.

– Hon är väldigt glad för sin nya lön. Hon jobbade som undersköterska innan och gick ned i lön när hon började hos oss – från 22 000 till 18 500. Så hon är glad, trots allt.

Men hon har fortfarande lägre lön än som undersköterska?

– O ja, hon är inte uppe i den lönen än. 21 800 får hon nu.

 

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb