×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Många får vänta på nya lönen

2012-08-14, Tidningenvision.se

Det nya löneavtalet för Visions medlemmar i kommuner och landsting blev klart i maj. Men de flesta har ännu inte fått sin nya lön.

Det centrala löneavtalet, som blev klart i maj, ger Visions medlemmar som grupp minst 2,6 procent i löne­påslag i år. Hur mycket varje enskild medlem får avgörs i de lokala förhandlingarna. Men enligt Kjell Svahn, Visions avtalsombudsman, är de flesta arbetsgivarna inte klara med dem än.

– Nej, många har nog haft lönesamtal men inga resultatsamtal, utan det kommer säkert att ske nu efter sommaren.

Är det onormalt sent?

– Egentligen inte, med tanke på att de centrala förhandlingarna avslutades med medling som drog ut på tiden.

Men Kjell Svahn tycker att arbetsgivarna borde ha agerat innan avtalet blev klart.

– I stället för att sitta och vänta borde man ha genomfört de årliga resultatsamtalen utan att prata i konkreta kronor. Då hade man kunnat klara av själva lönesättningen innan sommaren.

I stället får Vision-medlemmarna vänta på sina nya löner ett tag till. Det finns dock några arbetsgivare som är snabba. Ängelholms kommun (se artikel intill) brukar vara en av dem, och Kjell Svahn framhåller även Hudiksvalls kommun.

– Där har man väl lärt sig att processen måste snurra runt, oaktat om det blir två eller två och en halv procent.

Trögare brukar det gå i Göteborg, enligt Kjell Svahn.

– Man förhandlar på flera olika nivåer i någon slags hierarki, vilket tar tid.

I oktober tror Kjell Svahn att de flesta är klara med de nya lönerna, som då betalas ut retroaktivt från den 1 april i år.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  för 14 dagar sedan

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  för 14 dagar sedan

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  för 14 dagar sedan

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  för 14 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb