×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Många får vänta på nya lönen

2012-08-14, Tidningenvision.se

Det nya löneavtalet för Visions medlemmar i kommuner och landsting blev klart i maj. Men de flesta har ännu inte fått sin nya lön.

Det centrala löneavtalet, som blev klart i maj, ger Visions medlemmar som grupp minst 2,6 procent i löne­påslag i år. Hur mycket varje enskild medlem får avgörs i de lokala förhandlingarna. Men enligt Kjell Svahn, Visions avtalsombudsman, är de flesta arbetsgivarna inte klara med dem än.

– Nej, många har nog haft lönesamtal men inga resultatsamtal, utan det kommer säkert att ske nu efter sommaren.

Är det onormalt sent?

– Egentligen inte, med tanke på att de centrala förhandlingarna avslutades med medling som drog ut på tiden.

Men Kjell Svahn tycker att arbetsgivarna borde ha agerat innan avtalet blev klart.

– I stället för att sitta och vänta borde man ha genomfört de årliga resultatsamtalen utan att prata i konkreta kronor. Då hade man kunnat klara av själva lönesättningen innan sommaren.

I stället får Vision-medlemmarna vänta på sina nya löner ett tag till. Det finns dock några arbetsgivare som är snabba. Ängelholms kommun (se artikel intill) brukar vara en av dem, och Kjell Svahn framhåller även Hudiksvalls kommun.

– Där har man väl lärt sig att processen måste snurra runt, oaktat om det blir två eller två och en halv procent.

Trögare brukar det gå i Göteborg, enligt Kjell Svahn.

– Man förhandlar på flera olika nivåer i någon slags hierarki, vilket tar tid.

I oktober tror Kjell Svahn att de flesta är klara med de nya lönerna, som då betalas ut retroaktivt från den 1 april i år.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb