×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kickoff på jobbet – lek på hög nivå

2012-08-14, Tidningenvision.se

Semestern är över och alla är tillbaka på jobbet. Då är det högsäsong för kickoffer. Men vilken effekt de har finns det ingen forskning om.

Fakta

• Kickoff är en benämning på en konferens som kombineras med sociala aktiviteter för att förmedla arbetsgivarens visioner och skapa samhörighet på arbetsplatsen.

• Ordet "kickoff" är en svensk konstruktion, som syftar till företagsaktiviteter. "Kick off" på engelska används uteslutande om avspark inom sport.

• Svenska arbetsgivare anordnar i snitt två sociala aktiviteter per år för sin personal.

• Privata arbetsgivare gör det oftare än offentliga.

• Det är vanligast i finansbranschen. Inom hälso- och sjukvårdsbranschen är personalen inte lika bortskämd. Här ordnar de flesta arbetsgivarna sociala aktiviteter ingen eller max en gång per år.

Källa: Peak Bemanning

Kommande utmaningar och nya målsättningar i verksamheten kräver möten och diskussioner. Dessutom ska personalen svetsas starkare samman och motivationen höjas. Så vad passar bättre än en kickoff för att rivstarta hösten?

Så resonerar många arbetsgivare så här års. Men enligt Irene Jensen, professor i företagshälsovård, finns det faktiskt ingen vetenskaplig forskning som kan säga vad kickoffer ger för varken arbetsgivare eller arbetstagare.

– Nej, och det beror ju på att de kan se så förskräckligt olika ut. Däremot finns det forskning som visar att ett socialt arbetsklimat med bra teamkänsla skapar hälsosamma arbetsplatser generellt. Och det kanske kickoffer kan bidra med.

Men även om en kickoff syftar till att förbättra arbetsklimatet är det inte säkert att den är helt oproblematisk.

– Om inte alla har möjlighet att följa med riskerar det att påverka känslan av utanförskap. Ett annat problem kan vara om majoriteten av arbetsgruppen inte upplever aktiviteten som positiv. Då blir den i stället en källa till missnöje.

I Vara kommun satsar man stenhårt på kickoffer som man menar har god effekt.

– Varje höst har vi kickoff för våra cirka 50 chefer inom kommunen, och i år tar vi dem till Danmark i två dagar. När de kommer hem har de ansvar för kickoff på sina respektive avdelningar, och det blir ibland på någon konferensanläggning i närheten, säger personalchefen Berit Hallersbo.

Dessutom arrangerar arbetsgivaren vart fjärde år en resa utomlands för kommunens samtliga cirka 1 200 anställda. Hittills har de varit på Mallorca, på Island och i Prag. Nästa höst går resan till Estland.

– Där ska vi göra studiebesök hos motsvarande kommunala verksamheter för att se
hur de jobbar, även om det inte alla gånger ser precis likadant ut som hos oss.

Varför är det så viktigt med kickoff?

– För att det ger en bra start på höstterminen och för att utveckla verksamheten. Vara kommun är en platt organisation där varje chef har ett oerhört stort mandat, och det kräver en sammanhållen organisation för att ge bra service till medborgarna. Så på kickoff-resorna är det jobb åtta timmar om dagen där vi ventilerar vad vi vill åstadkomma och vilka utmaningar vi har framför oss.

Gör ni något skoj också?

– Nej, vi har aldrig roligt … Jo, det är klart, det är orsaken till att vi åker iväg, så det brukar bli någon god middag och underhållning på kvällen. Vi har insett vikten av att göra saker tillsammans. Det är det som skapar vi-känsla, säger Berit Hallersbo.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb