×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kickoff på jobbet – lek på hög nivå

2012-08-14, Tidningenvision.se

Semestern är över och alla är tillbaka på jobbet. Då är det högsäsong för kickoffer. Men vilken effekt de har finns det ingen forskning om.

Fakta

• Kickoff är en benämning på en konferens som kombineras med sociala aktiviteter för att förmedla arbetsgivarens visioner och skapa samhörighet på arbetsplatsen.

• Ordet "kickoff" är en svensk konstruktion, som syftar till företagsaktiviteter. "Kick off" på engelska används uteslutande om avspark inom sport.

• Svenska arbetsgivare anordnar i snitt två sociala aktiviteter per år för sin personal.

• Privata arbetsgivare gör det oftare än offentliga.

• Det är vanligast i finansbranschen. Inom hälso- och sjukvårdsbranschen är personalen inte lika bortskämd. Här ordnar de flesta arbetsgivarna sociala aktiviteter ingen eller max en gång per år.

Källa: Peak Bemanning

Kommande utmaningar och nya målsättningar i verksamheten kräver möten och diskussioner. Dessutom ska personalen svetsas starkare samman och motivationen höjas. Så vad passar bättre än en kickoff för att rivstarta hösten?

Så resonerar många arbetsgivare så här års. Men enligt Irene Jensen, professor i företagshälsovård, finns det faktiskt ingen vetenskaplig forskning som kan säga vad kickoffer ger för varken arbetsgivare eller arbetstagare.

– Nej, och det beror ju på att de kan se så förskräckligt olika ut. Däremot finns det forskning som visar att ett socialt arbetsklimat med bra teamkänsla skapar hälsosamma arbetsplatser generellt. Och det kanske kickoffer kan bidra med.

Men även om en kickoff syftar till att förbättra arbetsklimatet är det inte säkert att den är helt oproblematisk.

– Om inte alla har möjlighet att följa med riskerar det att påverka känslan av utanförskap. Ett annat problem kan vara om majoriteten av arbetsgruppen inte upplever aktiviteten som positiv. Då blir den i stället en källa till missnöje.

I Vara kommun satsar man stenhårt på kickoffer som man menar har god effekt.

– Varje höst har vi kickoff för våra cirka 50 chefer inom kommunen, och i år tar vi dem till Danmark i två dagar. När de kommer hem har de ansvar för kickoff på sina respektive avdelningar, och det blir ibland på någon konferensanläggning i närheten, säger personalchefen Berit Hallersbo.

Dessutom arrangerar arbetsgivaren vart fjärde år en resa utomlands för kommunens samtliga cirka 1 200 anställda. Hittills har de varit på Mallorca, på Island och i Prag. Nästa höst går resan till Estland.

– Där ska vi göra studiebesök hos motsvarande kommunala verksamheter för att se
hur de jobbar, även om det inte alla gånger ser precis likadant ut som hos oss.

Varför är det så viktigt med kickoff?

– För att det ger en bra start på höstterminen och för att utveckla verksamheten. Vara kommun är en platt organisation där varje chef har ett oerhört stort mandat, och det kräver en sammanhållen organisation för att ge bra service till medborgarna. Så på kickoff-resorna är det jobb åtta timmar om dagen där vi ventilerar vad vi vill åstadkomma och vilka utmaningar vi har framför oss.

Gör ni något skoj också?

– Nej, vi har aldrig roligt … Jo, det är klart, det är orsaken till att vi åker iväg, så det brukar bli någon god middag och underhållning på kvällen. Vi har insett vikten av att göra saker tillsammans. Det är det som skapar vi-känsla, säger Berit Hallersbo.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb