×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler kommuner har ”nattis”

2012-08-23, Tidningenvision.se

Barnomsorg på kvällar och nätter finns i allt fler kommuner. Mer än 30 nya kommuner öppnar så kallade nattis i år. Men i Stockholm dröjer det till 2014.

Fakta

Startade under våren:
Alingsås
Berg
Burlöv
Emmaboda
Hofors
Huddinge
Håbo
Jokkmokk
Kramfors
Kävlinge
Laxå
Ludvika
Malung-Sälen
Mjölby
Partille
Sollentuna
Stenungsund
Strömsund
Svalöv
Söderköping
Tjörn
Täby
Töreboda
Ydre
Örnsköldsvik

Kommer i gång under hösten:
Kiruna
Motala
Sölvesborg
Tyresö
Vellinge
Värnamo

Kommuner som ersätter för nattis i grannkommun:
Mölndal
Kungsbacka
Tomelilla

Källa: TT

Knappt hälften av landets kommuner har tidigare erbjudit föräldrar barnomsorg på obekväm tid. Men nu öppnar allt fler kommuner nattis.

Totalt 31 kommuner startar från i år nattis, visar en kartläggning som TT gjort. Sex av kommunerna öppnar nu i höst, bland annat Kiruna, Motala och Vellinge.

– Det är intressant att det verkar vara rekordmånga som tagit itu med frågan. Min bedömning är att det är en tidsfråga innan alla kommuner erbjuder omsorg på obekväm arbetstid, säger Per-Arne Andersson, chef vid Sveriges Kommuner och Landstings avdelning för lärande och arbetsmarknad till Dagens Nyheter.

Men i Stockholm kan det dröja några år innan kommunen erbjuder nattöppna dagis – tidigast år 2014 tror finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Nattis vara eller icke vara i kommunerna tyckt inte vara en partiskiljande fråga, hälften av de som startas i år ligger i kommuner med S-styre och lika många med borgerligt styre.

Totalt 160 kommuner erbjuder nu barnomsorg på obekväm arbetstid.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 4 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 4 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 4 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 4 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb