×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler kommuner har ”nattis”

2012-08-23, Tidningenvision.se

Barnomsorg på kvällar och nätter finns i allt fler kommuner. Mer än 30 nya kommuner öppnar så kallade nattis i år. Men i Stockholm dröjer det till 2014.

Fakta

Startade under våren:
Alingsås
Berg
Burlöv
Emmaboda
Hofors
Huddinge
Håbo
Jokkmokk
Kramfors
Kävlinge
Laxå
Ludvika
Malung-Sälen
Mjölby
Partille
Sollentuna
Stenungsund
Strömsund
Svalöv
Söderköping
Tjörn
Täby
Töreboda
Ydre
Örnsköldsvik

Kommer i gång under hösten:
Kiruna
Motala
Sölvesborg
Tyresö
Vellinge
Värnamo

Kommuner som ersätter för nattis i grannkommun:
Mölndal
Kungsbacka
Tomelilla

Källa: TT

Knappt hälften av landets kommuner har tidigare erbjudit föräldrar barnomsorg på obekväm tid. Men nu öppnar allt fler kommuner nattis.

Totalt 31 kommuner startar från i år nattis, visar en kartläggning som TT gjort. Sex av kommunerna öppnar nu i höst, bland annat Kiruna, Motala och Vellinge.

– Det är intressant att det verkar vara rekordmånga som tagit itu med frågan. Min bedömning är att det är en tidsfråga innan alla kommuner erbjuder omsorg på obekväm arbetstid, säger Per-Arne Andersson, chef vid Sveriges Kommuner och Landstings avdelning för lärande och arbetsmarknad till Dagens Nyheter.

Men i Stockholm kan det dröja några år innan kommunen erbjuder nattöppna dagis – tidigast år 2014 tror finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Nattis vara eller icke vara i kommunerna tyckt inte vara en partiskiljande fråga, hälften av de som startas i år ligger i kommuner med S-styre och lika många med borgerligt styre.

Totalt 160 kommuner erbjuder nu barnomsorg på obekväm arbetstid.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb