×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler kommuner har ”nattis”

2012-08-23, Tidningenvision.se

Barnomsorg på kvällar och nätter finns i allt fler kommuner. Mer än 30 nya kommuner öppnar så kallade nattis i år. Men i Stockholm dröjer det till 2014.

Fakta

Startade under våren:
Alingsås
Berg
Burlöv
Emmaboda
Hofors
Huddinge
Håbo
Jokkmokk
Kramfors
Kävlinge
Laxå
Ludvika
Malung-Sälen
Mjölby
Partille
Sollentuna
Stenungsund
Strömsund
Svalöv
Söderköping
Tjörn
Täby
Töreboda
Ydre
Örnsköldsvik

Kommer i gång under hösten:
Kiruna
Motala
Sölvesborg
Tyresö
Vellinge
Värnamo

Kommuner som ersätter för nattis i grannkommun:
Mölndal
Kungsbacka
Tomelilla

Källa: TT

Knappt hälften av landets kommuner har tidigare erbjudit föräldrar barnomsorg på obekväm tid. Men nu öppnar allt fler kommuner nattis.

Totalt 31 kommuner startar från i år nattis, visar en kartläggning som TT gjort. Sex av kommunerna öppnar nu i höst, bland annat Kiruna, Motala och Vellinge.

– Det är intressant att det verkar vara rekordmånga som tagit itu med frågan. Min bedömning är att det är en tidsfråga innan alla kommuner erbjuder omsorg på obekväm arbetstid, säger Per-Arne Andersson, chef vid Sveriges Kommuner och Landstings avdelning för lärande och arbetsmarknad till Dagens Nyheter.

Men i Stockholm kan det dröja några år innan kommunen erbjuder nattöppna dagis – tidigast år 2014 tror finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Nattis vara eller icke vara i kommunerna tyckt inte vara en partiskiljande fråga, hälften av de som startas i år ligger i kommuner med S-styre och lika många med borgerligt styre.

Totalt 160 kommuner erbjuder nu barnomsorg på obekväm arbetstid.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb