×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Unga skadas allt mer på arbetsplatsen

2012-04-20, Tidningenvision.se

Förra året skadade sig 3 427 unga på sina arbetsplatser, en ökning på 17 procent jämfört med året innan. Vanligast är belastningsskador, som främst drabbar unga kvinnor.

Fakta

LO har utlyst en tyst minut för alla som dött på sina arbetsplatser och för att uppmärksamma det ökade antalet olyckor och skador. Manifestationen hålls klockan 12:00 fredagen den 27 april. Medlemmar i alla fackförbund uppmanas att delta.

De senaste fem åren har antalet anmälda arbetsplatsskador med sjukfrånvaro ökat med 17 procent, det visar en sammanställning från Arbetsmiljöverket. Den vanligaste orsaken var belastningsskador, tätt följt av fallolyckor.

De två farligaste branscherna för unga kvinnor mellan 16 och 24 år är omsorgen och sociala tjänster, där belastningsskadorna är omfattande. För unga män är det farligast att jobba inom byggbranschen, där vanliga olyckor är fall och förlorad kontroll av tunga fordon.

Mellan 2006 och 2011 fick Arbetsmiljöverket in totalt 20 000 anmälningar om skador och 65 dödsfall. Nu kräver Arbetsmiljöverket att arbetsgivarna tar sitt ansvar. Alla ungdomar under 18 år har till exempel rätt till handledning. Och arbetsgivarna måste informera alla nyanställda om säkerhetsrutiner, eventuella risker och skyddsutrustning.

– Det är viktigt att ungdomars första kontakt med arbetsmarknaden inte ska leda till skador och sjukfrånvaro, säger Boel Callermo, avdelningschef vid Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.  

Om knappt två månader går hundratusentals ungdomar direkt från skolan och ut på arbetsmarknaden. Bara i Malmö erbjuds till exempel 60 000 sommarjobb via kommunen. Samtidigt går också Arbetsmiljöverket ut på sin årliga inspektion. Under våren och sommaren kommer verket kontrollera 825 arbetsplatser.

Arbetsmiljöverket startar också en riktad kampanj till ungdomar för att upplysa och engagera kring frågor om arbetsmiljö.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb