×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Olika resultat om samtalsmodellen

2012-04-05, Tidningenvision.se

Fyra av fem anställda i kommuner och landsting vill att lönen sätts efter samtal mellan medarbetare och chef, enligt SKL. I en liknande undersökning som Tidningen Vision nyligen gjorde var de anställda inte lika entusiastiska.

På uppdrag av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har Demoskop intervjuat drygt tusen medarbetare i kommuner och landsting om hur de vill att deras lön ska sättas.

Svaren visar att 83 procent vill att lönen bestäms efter samtal mellan medarbetare och chef. Nio procent föredrar att lönen slås fast i det centrala avtal medan fyra procent vill att den ska vara ett resultat av förhandlingar mellan det lokala facket och arbetsgivaren.

I ett pressmeddelande konstaterar Agneta Jöhnk, chef för SKL:s arbetsgivarpolitiska avdelning, att det finns ett starkt stöd för individuell lön och den så kallade samtalsmodellen.

– Det är tydligt att det medarbetarna efterfrågar också är den lönesättningsmodell som SKL förespråkar.

Resultatet stämmer dock inte riktigt överens med den undersökning som Tidningen Vision gjorde för en dryg månad sedan.

När drygt tusen medlemmar i Vision fick svara på frågor om hur de vill att deras lön ska sättas svarar 61 procent att de föredrar att anställd och chef kommer överens om ny lön efter samtal. Hela 30 procent, att jämföra med bara fyra procent i SKL:s undersökning, vill att facket förhandlar om lön med arbetsgivaren.

I Tidningen Visions undersökning anser 9 procent att chefen ensidigt bör sätta lönen. Det svarsalternativet finns inte med i SKL:s undersökning.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb