×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision får kritik för dyr invigningsfest

2011-09-05, Tidningenvision.se

När SKTF firade 75 år och bytte namn till Vision hölls en stor fest i Stockholms stadshus. Kritiska röster talar om slöseri men förbundets kanslichef försvarar festen som totalt kostade 4 miljoner kronor.

–Visst kostar det att ha fest. Vi samlade så många förtroendevalda som vi bedömde att vi hade råd med. Några gäster var med, men det stora flertalet av de som var på festen var förtroendevalda, nya och gamla, som kände sig värdefulla och uppskattade, säger Visions kanslichef Torbjörn Bredin.

Till festen i Stockholms stadshus var omkring 850 personer inbjudna. Bland gästerna fanns bland andra Kronprinsessan Victoria.

Förtroendevalda, anställda och gäster bjöds på trerätters middag och vin till maten. För underhållningen stod bland andra FelixHerngren, Johan Rheborg, Susanne Lanefeldtoch Kristin Kaspersen.

Flera medlemmar har hört av sig till Tidningen Vision och varit kritiska mot förbundet.

-Det är tråkigt om medlemmar blir upprörda över det här men vi har avsatt pengar till den här 75-årsfesten under lång tid. Det var oerhört länge sedan vi firade tillsammans. Nu var det tillfälle att göra det, säger Torbjörn Bredin.

Festen kostade alltså 4 700 kronor per gäst. Tycker du att det är rimligt?

-Det är klart att det kostar att göra en sådan här satsning. Vi gjorde det för att peppa alla förtroendevalda att bygga fackförbundet Vision och fylla det nya facket med ett innehåll. Sett ur det perspektivet är det här en satsning som kommer att löna sig i det långa loppet, säger Torbjörn Bredin

Namnbytet från SKTF till Vision kostar tillsammans med marknadsföringen omkring 20 miljoner kronor. Kostnaderna för festen ingår inte i den summan.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb