×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision får kritik för dyr invigningsfest

2011-09-05, Tidningenvision.se

När SKTF firade 75 år och bytte namn till Vision hölls en stor fest i Stockholms stadshus. Kritiska röster talar om slöseri men förbundets kanslichef försvarar festen som totalt kostade 4 miljoner kronor.

–Visst kostar det att ha fest. Vi samlade så många förtroendevalda som vi bedömde att vi hade råd med. Några gäster var med, men det stora flertalet av de som var på festen var förtroendevalda, nya och gamla, som kände sig värdefulla och uppskattade, säger Visions kanslichef Torbjörn Bredin.

Till festen i Stockholms stadshus var omkring 850 personer inbjudna. Bland gästerna fanns bland andra Kronprinsessan Victoria.

Förtroendevalda, anställda och gäster bjöds på trerätters middag och vin till maten. För underhållningen stod bland andra FelixHerngren, Johan Rheborg, Susanne Lanefeldtoch Kristin Kaspersen.

Flera medlemmar har hört av sig till Tidningen Vision och varit kritiska mot förbundet.

-Det är tråkigt om medlemmar blir upprörda över det här men vi har avsatt pengar till den här 75-årsfesten under lång tid. Det var oerhört länge sedan vi firade tillsammans. Nu var det tillfälle att göra det, säger Torbjörn Bredin.

Festen kostade alltså 4 700 kronor per gäst. Tycker du att det är rimligt?

-Det är klart att det kostar att göra en sådan här satsning. Vi gjorde det för att peppa alla förtroendevalda att bygga fackförbundet Vision och fylla det nya facket med ett innehåll. Sett ur det perspektivet är det här en satsning som kommer att löna sig i det långa loppet, säger Torbjörn Bredin

Namnbytet från SKTF till Vision kostar tillsammans med marknadsföringen omkring 20 miljoner kronor. Kostnaderna för festen ingår inte i den summan.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb