×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Utredare föreslår nytt institut för arbetsmiljö

2011-09-23, Tidningenvision.se

Sverige behöver ett nationellt centrum ska bevaka och förmedla kunskaper om arbetsmiljö. Det förslaget kommer från Arbetsmiljöpolitiska kunskapsrådet som tillsatts av regeringen.

–Den goda kunskap som tidigare fanns i Sverige när det gäller arbetsmiljö är nu väldigt splittrad. Det behövs en övergripande nationell kunskapsvård på det här området som både arbetsgivare och arbetstagare tidigare har haft väldigt stor nytta av, säger Eva Vingård, ordförande i Arbetsmiljöpolitiska kunskapsrådet och professor i arbets- och miljömedicin vid Uppsala universitet.

Sommaren 2007 lade den nytillträdda alliansregeringen ned Arbetslivsinstitutet, ALI, som bedrev forskning och spred kunskaper om arbetsmiljö.

Arbetsmiljöpolitiska kunskapsrådet bildades 2008 och har nu lämnat över sin utredning till regeringen. Slutsatsen är att Sverige behöver ett nytt kunskapscentrum som ska bevaka forskningsläget på arbetsmiljöområdet och sprida kunskaperna vidare. Det föreslås dock inte bedriva någon egen forskning som ALI gjorde.

–Det har inte varit vårt uppdrag att utreda det. Det här är Arbetsmarknadsdepartementets råd och forskningsfrågorna ligger under utbildningsdepartementet, säger Eva Vingård.

Var det ett misstag att lägga ned Arbetslivsinstitutet?

–Man borde nog ha ersatt vissa funktioner med något annat och man skulle ha lagt över en del forskning till universiteten. Nu försvann allt i ett penndrag. Bland annat Sveriges representation i internationella organ.

Vad tror du om utsikterna om att regeringen som lade ned Arbetslivsinstitutet kommer att inrätta ett kunskapscenter?

–Det här är något helt annat. Är de kloka borde de anamma det här och vi har en väldigt klok arbetsmarknadsminister så jag hoppas på det bästa.

När skulle det kunna vara klart?

–Finns viljan skulle det kunna gå ganska snabbt. Det är inget jätteinstitut vi föreslår, säger Eva Vingård.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 22 timmar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 22 timmar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 22 timmar sedan

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 23 timmar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb