×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nyköping ska hbt-certifieras

2011-09-21, Tidningenvision.se

Målet är att hela Nyköpings kommun ska hbt-certifieras. Först ut är ungdomsmottagningen.

Fakta

Idag är 28 verksamheter certifierade. Till exempel:

Barnmorskemottagningen - Arvika
Sektionen för nätverks- och familjevåldsarbete - Botkyrka
Barnahus - Eskilstuna
Elevhälsan - Karlstad
Porsöns vårdcentral - Luleå
Rosenlunds vårdcentral - Jönköping
Förskolan Nicolaigården - Stockholm
Attendo Individ och Familj: Katarina ungdomshem - Stockholm
Folktandvården - Uppsala län

Källa: RFSL

-Det är många ungdomar som upplever brister i förhållningssätt och kunskap kring hbt-frågor, säger kommunalrådet Nicklas Franzén (V).
Den rödgröna majoriteten i Nyköping satsar på hbt-certifiering av sin verksamhet. Beslutet togs i samband med budgeten för 2012.

-Vi tycker att det är viktigt att sätta fokus på hbt-frågor. Nyköping har hittills inte haft fokus på det alls. Vi måste ge den här gruppen ett naturligt bemötande och personalen ska vara insatt i deras problematik, säger Nicklas Franzén.

Det är RFSL som håller i certifieringen. Personalen får gå en utbildning som bland annat handlar om bemötande, arbetsmiljö, hatbrott, våld i samkönande relationer, sexualitet och hälsa.

-Vi har blivit rekommenderade att börja med ungdomsmottagning och barnahus, eftersom ungdomar är de som oftast har kontakt med offentliga verksamheter. Sedan vill vi fortsätta med skolan och särskolan.

Nicklas Franzén säger att målet är att hela kommunen ska bli certifierad men hur lång tid det kommer att ta beror på ekonomin.

 
 

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb