×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nya redskap i jakt på personal

2011-09-05, Tidningenvision.se

Katrineholm är mitt inne i sin första så kallade medskapande rekrytering. Två vakanta tjänster på personalavdelningen ska besättas, och metoden går ut på att man låter människor utifrån vara med, diskutera på bloggar, och påverka kommunens personalbehov.

Efter en tävling har fem personer engagerats – personalvetare och organisationskonsulter – som under en dag vistas i kommunen, analyserar personalarbetet och före­slår kravprofiler för de tjänster som ska tillsättas. Hela processen går att följa och delta i via en blogg och twitter.

–Idén kommer från kommunchefen. Jag känner inte till någon som gjort så här förut, så det är med skräckblandad förtjusning jag gör det. Men det är jättespännande, säger personalchefen Eva Wing.

Kan ni använda metoden även till andra tjänster?

–Absolut. Och kanske mest för svårrekryterade grupper.

Medskapande rekrytering är en variant på nytänkande när kommunerna letar nya metoder. Men de flesta kommuner förlitar sig i huvudsak på traditionell rekrytering. När Tidningen Vision frågar personalcheferna om deras rekryteringsmetoder är det vanligaste svaret annonsering i tidningar och på nätet.

Många uppger också att de deltar på arbetsmarknadsmässor och ibland tar hjälp av rekryteringsföretag, samt jobbar på olika sätt för att stärka varumärket och – ofta med hjälp av den egna personalen – lyfta fram kommunen som en bra arbetsgivare.
Högt på listan över rekryteringsgrepp kommer också ”kontakt med högskolan”.

I Gnosjö har man gått ett steg längre och hämtar upp intresserade studenter på utbildningsorten och låter dem vara Vip-gäster i kommunen under en hel dag.

Ytterligare en variant man lyckats med är att skriva anställningsavtal med sistaårsstudenter. Kommunen betalar studielånet sista terminen mot att studenten skriver på ett treårigt anställningskontrakt. Slutar de i förtid måste de betala tillbaka en del av studielönen.

–De sjuksköterskor vi rekryterade 2004 är kvar ännu. Så det har fungerat bra, säger Stefan Nilsson, personalchef i Gnosjö kommun.

Fungerar det inte med vanliga platsannonser?

–Det varierar. Vissa år är det helt hopplöst och vi får inte en enda sökande. Då kör vi den här varianten med studielön, säger han.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb