×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Namnet Vision ska locka fler till facket

2011-09-05, Tidningenvision.se

SKTF byter namn till Vision. Målet är att locka unga akademiker – en grupp som förbundets ordförande Annika Strandhäll tycker att facken glömt bort.

Att förbundet nu byter namn beror på att SKTF vuxit ur sin bokstavskombination. Förbundet organiserar inte längre bara kommunala tjänstemän utan i dag finns medlemmarna också bland annat i landsting, kyrkan och privata företag – något som kommer att öka, tror Annika Strandhäll.

Det har kommit in 1 200 namnförslag från medlemmar till förbudets hemsida.

–Vi valde till slut Vision för att det harmoniserar bra med var vi befinner oss nu. Vi är ett modernt och visionärt fackförbund och medlemmarna har egna visioner och planer – som vi kan hjälpa dem att göra verklighet av.

Men hur unikt är Vision? Det är ett ord som används flitigt i många olika sammanhang.

–Det är unikt i fackföreningsrörelsen. Vi kommer att särskilja oss från andra förbund.

Finns det risker med att byta namn, som att folk kommer gå ur eller inte känna igen sitt förbund längre?

–Det är viktigt att våra förtroendevalda jobbar aktivt och visar sig ute på arbetsplatserna för att inte tappa medlemmar.

Namnet är inget ”quick fix” utan förpliktigar. Vi måste vara en positiv förebild för medlemmarna. Det går inte att komma ut på arbetsplatser och företräda Vision om man inte själv har en. Men det nya namnet är trots allt inte det viktigaste för Annika Strandhäll.

–Det viktiga är inte hur loggan ser ut, det är kosmetika. Det är vad vi fyller namnet med som räknas.

SKTF eller Vision har, precis som många andra fackförbund, haft svårt att locka unga, akademiker och nyanställda.
I kommuner och landsting pågår just nu en stor generationsväxling och det gäller för facket att locka alla nya.

–Vi ska fortsätta att synas mer ute på arbetsplatserna och lägga mindre tid i förhandlingsrummen. Inga nya förtroendevalda ska jobba fackligt på heltid. De ska ha en fot kvar på jobbet, säger Annika Strandhäll.

Hon säger att unga har en annan syn på facklig service och därför ska förbundet ha tydligare fokus på individen.

–Många vill ha stöd i sin karriärutveckling. De vill till exempel hellre ha coachning i lönefrågor än att någon annan förhandlar lönen åt dem. Därför har vi satsat på CV-granskning och karriärcoachning.

Många unga brottas också med visstidsanställningar, projektanställningar och Las-regler. I och med namnbytet skaffar Vision också en speciell ombudsman för dem som inte har fast jobb.

–Tyvärr ser vi att visstids­anställningar ökar. Vi vill kunna ge råd och stöd. Utan fast anställning är det till exempel svårt att få lägenhet eller till och med ett mobilabonnemang, säger Annika Strandhäll.

Hon tycker att SKTF, i likhet med många andra fackförbund, länge har utgått ifrån att medlemmarna är fast anställda.

–Vi har inte direkt bjudit upp till dans. När jag själv började engagera mig fackligt var det många som var skeptiska till att jag gjorde det när jag bara var visstidsanställd.

Men det är inte bara visstidsanställda som får en egen ombudsman, även personalvetare, ingenjörer och tekniker får egna yrkesombudsmän som bevakar deras frågor.

–Vi har enorma fördelar med att vara ett stort fackförbund med många olika yrken för det ökar möjligheterna att påverka. Nackdelen är att det kan vara svårt för medlemmarna att identifiera sig med sin yrkesgrupp. Vi gör det här för att tillgodose det behovet.
 
 
 
 

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb