×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Många samtal efter kritiserad fest

2011-09-07, Tidningenvision.se

Förbundets kritiserade jubileumsfest har lett till många samtal från medlemmar till förbundet och även till medlemsavhopp.

Medlemmar i Vision ringde under måndagen till telefonrådgivningen Vision Direkt för att uttrycka synpunkter på förbundets namnbyte och på fredagens jubileumsfest som väckt kritik i media och bland medlemmar.

– Några hade frågor om det som stod i tidningen och ville att vi skulle bemöta det, vilket vi gjorde, säger Anita Ruud som är verksamhetschef för Vision Direkt.

45 samtal under måndagen rörde namnbytet och jubileumsfesten. Tio personer ringde för att de ville avsluta sitt medlemskap, medan elva personer ringde för att teckna nytt medlemskap.

– En uppföljning kommer att göras vid veckans slut för att se hur händelserna har påverkat medlemsantalet. Vi vill veta om medlemmarna verkligen vill lämna oss eller om de bara vill komma med synpunkter, säger Anita Ruud.

Antalet samtal säger dock inget om hur många som faktiskt träder ur förbundet. Ett utträde kräver en skriftlig anmälan till Visions medlemsenhet, brevledes eller via mejl.

Torbjörn Angelbrant som är chef för medlemsenheten har i nuläget ingen uppgift om hur många utträden som begärts i de senaste dagarnas turbulens.

Dock säger han att medlemsenheten under måndagen fick ta emot ett stort antal samtal från personer som hade läst om jubileumsfesten och som ville avsluta sitt medlemskap.

I tisdagens mejlskörd fanns också ett större antal begäran om utträde än vanligt.

– En allmän uppfattning är att om det en normal dag sker 25 utträden så har det i dag varit 40. Jag gissar att några har att göra med festen och uppmärksamheten kring den, säger Torbjörn Angelbrant.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb