×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag sålde råttor och kondomer”

2011-09-06, Tidningenvision.se

Fakta

Namn: Niklas Strömstedt.
Ålder: 53 år.
Yrke: Artist och låtskrivare.
Aktuell: Programledare för Tack för musiken i SVT.

 

Vilket var ditt första jobb?
– Det var som springpojke på Expressens vaktmästeri på jullovet när jag var 12-13 år. Min pappa (Bo Strömstedt, reds anm) jobbade ju på tidningen och jag hade varit där en hel del och lärt känna gubbarna i vaktmästeriet. De behövde ha någon som de kunde sparka på, som sprang och köpte cigaretter och skickade rörpost.

Hur kändes det att bli sparkad på?
– Jag överlevde de sparkarna. Det var ju ett springgrabbsjobb och jag var bra på att springa på den tiden, för jag spelade mycket fotboll.

Tjänade du bra som springpojke?
– Jag kommer ihåg att det var dubbel ob om man jobbade juldag och annandag. Jag tjänade jättemycket – flera hundra kronor. Fast första gången som jag tjänade egna pengar var egentligen när jag och mina kompisar i 10-årsåldern hjälpte folk att bära hem julgranar från Hagsätra centrum. Ibland fick man gå en hel kilometer för bara en spänn och ibland fick man 10 kronor.

Vilka julgranskunder var snålast?
– Kvinnorna var generellt både vänligare och mer generösa än männen.

Hade du några sommarjobb?
– 1973 stod jag i en kiosk på Smådalarö och sålde allt från frallor och sega råttor till kondomer och Bullens pilsnerkorv. Det var jätteroligt, för alla ungdomar hängde runt kiosken och käkade godis. Jag jobbade 9–13 och hade ledigt resten av dagen.

Vad hade du för framtidsdrömmar på den tiden?
– Helst ville jag bli fotbollsproffs i Barcelona, men det var häftigt med musik också.

När började musiken ta överhanden?
– Jag började som discjockey på Högalids ungdomsgård vid Hornstull när jag var 15–16 år. Sedan spelade jag skivor på discot Jump In som låg på Gröna Lund. Första veckan, när ägaren skulle testa mig som dj, fick jag bara pizza och öl som betalning. Jag fortsatte som discjockey under gymnasiet på diskoteket Atlantis. Där träffade jag Ulf Lundell som behövde en pianist i sitt band.

Har du haft nytta av erfarenheterna som granbärare och godisförsäljare?
– Ingen direkt praktisk nytta mer än vet­skapen om att det är viktigt att jobba – det är en enorm frihet att tjäna egna pengar och slippa vara beroende.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb