×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag sålde råttor och kondomer”

2011-09-06, Tidningenvision.se

Fakta

Namn: Niklas Strömstedt.
Ålder: 53 år.
Yrke: Artist och låtskrivare.
Aktuell: Programledare för Tack för musiken i SVT.

 

Vilket var ditt första jobb?
– Det var som springpojke på Expressens vaktmästeri på jullovet när jag var 12-13 år. Min pappa (Bo Strömstedt, reds anm) jobbade ju på tidningen och jag hade varit där en hel del och lärt känna gubbarna i vaktmästeriet. De behövde ha någon som de kunde sparka på, som sprang och köpte cigaretter och skickade rörpost.

Hur kändes det att bli sparkad på?
– Jag överlevde de sparkarna. Det var ju ett springgrabbsjobb och jag var bra på att springa på den tiden, för jag spelade mycket fotboll.

Tjänade du bra som springpojke?
– Jag kommer ihåg att det var dubbel ob om man jobbade juldag och annandag. Jag tjänade jättemycket – flera hundra kronor. Fast första gången som jag tjänade egna pengar var egentligen när jag och mina kompisar i 10-årsåldern hjälpte folk att bära hem julgranar från Hagsätra centrum. Ibland fick man gå en hel kilometer för bara en spänn och ibland fick man 10 kronor.

Vilka julgranskunder var snålast?
– Kvinnorna var generellt både vänligare och mer generösa än männen.

Hade du några sommarjobb?
– 1973 stod jag i en kiosk på Smådalarö och sålde allt från frallor och sega råttor till kondomer och Bullens pilsnerkorv. Det var jätteroligt, för alla ungdomar hängde runt kiosken och käkade godis. Jag jobbade 9–13 och hade ledigt resten av dagen.

Vad hade du för framtidsdrömmar på den tiden?
– Helst ville jag bli fotbollsproffs i Barcelona, men det var häftigt med musik också.

När började musiken ta överhanden?
– Jag började som discjockey på Högalids ungdomsgård vid Hornstull när jag var 15–16 år. Sedan spelade jag skivor på discot Jump In som låg på Gröna Lund. Första veckan, när ägaren skulle testa mig som dj, fick jag bara pizza och öl som betalning. Jag fortsatte som discjockey under gymnasiet på diskoteket Atlantis. Där träffade jag Ulf Lundell som behövde en pianist i sitt band.

Har du haft nytta av erfarenheterna som granbärare och godisförsäljare?
– Ingen direkt praktisk nytta mer än vet­skapen om att det är viktigt att jobba – det är en enorm frihet att tjäna egna pengar och slippa vara beroende.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb