×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag drömde om att bli skådis”

2011-09-19, Tidningenvision.se

Fakta

Namn: Åsa Romson
Ålder: 39 år
Yrke: Språkrör och miljöjurist
Aktuell: Nytt språkrör i Miljöpartiet tillsammans med Gustav Fridolin

 

Vilket var ditt första jobb?
– När jag var 16 år sommarjobbade jag som diskare på chassiverkstaden på Scania i Södertälje. Min pappa arbetade på Scania så det var han som ordnade jobbet på personalrestaurangen under ett par veckor.

Vad gjorde du?
– Det var väl inte ett jättesvårt jobb, men ganska tungt. Det kom smutsig disk på ett löpande band som så snabbt som möjligt skulle in i en diskmaskin.

– Jag kommer särskilt ihåg två finska kvinnor som jag jobbade tillsammans med. De hade stått där i det ångiga lilla rummet utan fönster i tio år och plockat disk och jag minns att det förundrade mig. Själv var jag ju bara där ett par veckor under en sommar.

Trivdes du?
– Visst, det var spännande även om det inte var något drömjobb. Det handlade mest om att få komma till en arbetsplats och förstå hur saker och ting fungerar.

Men lönen var väl inte helt oviktig?
– Nej, det är klart att jag ville tjäna egna pengar. Om jag minns rätt fick jag ihop tillräckligt för att köpa en Sony Walkman, som var väldigt inne då.

Vilken musik gick varm i den?
– Då hade jag en period med Depeche Mode. Jag minns att jag älskade att lyssna på dem när jag senare tågluffade ute i Europa och kände att ”shit – livet är stort och ligger här framför mig”.

Vad drömde du om att bli på den tiden?
– Jag sökte och kom in på en teaterlinje på gymnasiet. Så lite drömmar om att bli skådespelare hade jag nog, men det blev inget av den karriären.

När fick du upp ögonen för politiken?
– Ganska sent. Det var i början på 1990-talet när jag började på universitetet. Där träffade jag många engagerade människor och intresset för miljö-, rättvise- och fredsfrågor väcktes. Det var i den vevan jag insåg att politik var spännande och viktigt och jag blev medlem i Miljöpartiet.

Varför just Miljöpartiet?
– Det var det enda parti som diskuterade de här frågorna. Det var aldrig aktuellt med något annat parti. För mig stod valet mellan att engagera mig i en ideell miljöorganisation eller i politiken. Möjligheten att få vara med och påverka och diskutera helheten var det som avgjorde saken för mig.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb