×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag drömde om att bli skådis”

2011-09-19, Tidningenvision.se

Fakta

Namn: Åsa Romson
Ålder: 39 år
Yrke: Språkrör och miljöjurist
Aktuell: Nytt språkrör i Miljöpartiet tillsammans med Gustav Fridolin

 

Vilket var ditt första jobb?
– När jag var 16 år sommarjobbade jag som diskare på chassiverkstaden på Scania i Södertälje. Min pappa arbetade på Scania så det var han som ordnade jobbet på personalrestaurangen under ett par veckor.

Vad gjorde du?
– Det var väl inte ett jättesvårt jobb, men ganska tungt. Det kom smutsig disk på ett löpande band som så snabbt som möjligt skulle in i en diskmaskin.

– Jag kommer särskilt ihåg två finska kvinnor som jag jobbade tillsammans med. De hade stått där i det ångiga lilla rummet utan fönster i tio år och plockat disk och jag minns att det förundrade mig. Själv var jag ju bara där ett par veckor under en sommar.

Trivdes du?
– Visst, det var spännande även om det inte var något drömjobb. Det handlade mest om att få komma till en arbetsplats och förstå hur saker och ting fungerar.

Men lönen var väl inte helt oviktig?
– Nej, det är klart att jag ville tjäna egna pengar. Om jag minns rätt fick jag ihop tillräckligt för att köpa en Sony Walkman, som var väldigt inne då.

Vilken musik gick varm i den?
– Då hade jag en period med Depeche Mode. Jag minns att jag älskade att lyssna på dem när jag senare tågluffade ute i Europa och kände att ”shit – livet är stort och ligger här framför mig”.

Vad drömde du om att bli på den tiden?
– Jag sökte och kom in på en teaterlinje på gymnasiet. Så lite drömmar om att bli skådespelare hade jag nog, men det blev inget av den karriären.

När fick du upp ögonen för politiken?
– Ganska sent. Det var i början på 1990-talet när jag började på universitetet. Där träffade jag många engagerade människor och intresset för miljö-, rättvise- och fredsfrågor väcktes. Det var i den vevan jag insåg att politik var spännande och viktigt och jag blev medlem i Miljöpartiet.

Varför just Miljöpartiet?
– Det var det enda parti som diskuterade de här frågorna. Det var aldrig aktuellt med något annat parti. För mig stod valet mellan att engagera mig i en ideell miljöorganisation eller i politiken. Möjligheten att få vara med och påverka och diskutera helheten var det som avgjorde saken för mig.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb