×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förbundsledningen svarar på festkritiken

2011-09-06, Tidningenvision.se

Många av Visions medlemmar har hört av sig till tidningen och är kritiska till förbundets jubileumsfest på Stockholms stadshus i fredags. Nu svarar Visions vice ordförande Ove Jansson på kritiken och några av läsarnas frågor.

Över 100 läsare har kommenterat festen i Stockholms stadshus som kostade 4 miljoner kronor. Det allra flesta är upprörda och kritiska. En av dem är läkarsekreteraren Christina Touray på Danderyds sjukhus. Hon vill framförallt ha svar på två frågor av Visions förbundsstyrelse.

–Hur kan ni lägga så här mycket pengar av våra medlemsavgifter på festen i stadshuset?

–Vi firade våra 75 år som SKTF och samtidigt var det en stor händelse att vi också lanserade det nya namnet. Då kände vi att det var ett tillfälle att samla så många förtroendevalda som möjligt för att göra något extra för dem, säger Visions förste vice ordförande Ove Jansson.

–Skulle ni inte ha kunnat sänka medlemsavgiften i stället så att det gynnade våra plånböcker, frågar Christina Touray.

–Hade vi slagit ut de pengarna som vi pratar om i samband med festen hade det inte räckt till så stora sänkningar av medlemsavgiften. Utslaget per medlem skulle det inte ens bli en krona per medlem under ett år, säger Ove Jansson.

I samband med festen i stadshuset höll Vision även en gemensam regionkonferens i stället för de åtta regionala konferenser som förbundet brukar ha vartannat år.

–Den här festen innebar därför inte extra utgifter på 4 miljoner kronor. Väldigt mycket av de pengarna hade använts i den vanliga verksamheten annars. Det kanske slutar på en extra kostnad på 1 – 1,5 miljoner kronor. Det är små kostnader i den totala verksamheten, säger Ove Jansson.

2010 hade förbundet en omsättning på 290 miljoner kronor. Bland kommentarerna på Tidningen Vision skriver flera läsare att de ska gå ur facket på grund av festen.

–Jag förstår frustrationen och tycker det är jättesynd. Det finns de som är missnöjda med sitt fackförbund och det här blev väl det som fick bägaren att rinna över. Vi har insett att vi behöver jobba på ett annat sätt och vara mer närvarande på arbetsplatserna . Det är precis det som hela förändringsarbetet vi nu ska genomföra går ut på.

Har du förståelse för att medlemmar blir upprörda på att vissa får gå på en fest som kostar 4 700 kronor per person?

–Ja, det är inte så konstigt. Vid tidigare jubileum har vi haft billigare lösningar i samband med våra förbundsmöten och inte gjort något extra. Då har en del haft synpunkter på att vi inte har firat, säger Ove Jansson.

Kommer ni att göra på något annat sätt nästa gång det är dags för jubileum?

–Visst kan man fundera på om man kunde gjort något annorlunda, men jag tycker att det här var ett så speciellt tillfälle. Ett avslut på 75 år med SKTF, en start på något nytt och samtidigt ett tillfälle att ge våra förtroendevalda uppskattning och energi.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb