×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facken stoppade rökförbud i Örebro

2011-09-21, Tidningenvision.se

När Örebro kommun vill förbjuda de anställda att röka på arbetstid sade facken med Vision i spetsen stopp. I stället för att införa förbud ska arbetsgivaren nu istället uppmana personalen att inte röka.

Rökförbud eller inte för kommunens anställda har varit en het fråga i Örebro under 2011. I maj sade politikerna nej till ett tjänstemannaförslag att införa rökförbud efter hårda påtryckningar från facken och personalen. Vision är det fackförbund som varit drivande när det gäller att stoppa rökförbudet.

–Vi tycker inte att det är rimligt att den som varit anställd i 30 år och har rökt lika länge ska tvingas välja mellan att sluta röka eller säga upp sig. En normalrökare klarar inte av att låta bli att röka under åtta timmar, säger Jan Andersson, ordförande i Visions Örebroavdelning.

Tjänstemännen fick order att ta fram ett mjukare förslag och i veckan beslutade kommunstyrelsen att kommunen efter årsskiftet i stället ska uppmana personalen att inte röka på jobbet. Alla som vill sluta röka ska kunna få gratis hjälp.

Jan Andersson är nöjd med beslutet och tycker det är bra att Örebro inte infört rökfri arbetstid som så många andra kommuner gjort de senast åren. Rökfri arbetstid innebär att det är förbjudet att röka både på arbetstid och under raster. Landskrona kommun diskuterar även om man ska förbjuda dem som arbetar hemifrån att röka.

–Det är trender som kommer i samhället och ibland måste någon ställa sig upp och säga hit men inte längre. Jag har sett tecken på att människor börjar få nog av det vi kallar ”hälsofascism”. Fler och fler tycker att arbetsgivarna går för långt och lägger sig i för mycket, säger han.

Röker du själv?

–Nej, jag och de andra som drivit den här frågan hårdast är ickerökare. Tjänstemännen på arbetsgivarsidan som varit för rökförbudet har själva varit rökare och slutat, säger Jan Andersson.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb