×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Delade meningar i Falköping

2011-09-14, Tidningenvision.se

Bara en dryg vecka har gått sedan SKTF gick i graven och fackförbundet Vision föddes. Tidningen Vision åkte till Falköping för att ta pulsen på några medlemmar efter namnbytet.

Vision. Personalen på Falköpings biståndsenhet smakar på ordet. Ännu ligger inte namnet helt naturligt i munnen, tungan slinter och vill hellre forma den gamla välbekanta bokstavskombinationen SKTF.

–Vision är ett svävande namn, säger Inger Fernhed, som är biståndshandläggare och medlem i förbundet sedan 30 år.

–Ja, lite diffust, säger kollegan Elisabeth Deremyr.

–Fast samtidigt är vision ett ord i tiden. SKTF har ju inte betytt något de senaste åren. Det var passé, så det var nog dags att byta namn, tillägger Inger Fernhed eftertänksamt.

Det är fredagsfika och i den Visionslila soffan sitter kollegerna och mumsar på hembakta småkakor. 15 av biståndsenhetens totalt 20 anställda är medlemmar i förbundet och kvällen innan har flera av dem varit på den lokala Visionsavdelningens namngivningsfest.

Det var party i en omgjord ladugård en bit utanför Falköping, med middag bland spiltorna och bar i före detta hönshuset. Tipspromenad och ballonglekar stod på schemat.

–Jag har fått blandade reaktioner på namnbytet. En del har full förståelse för att det kostar pengar att förändra ett namn, säger Christina Croona, som sitter i den lokala styrelsen och var med och ordnade kalaset.

Kollegerna i fikarummet är vare sig speciellt upprörda eller särdeles lyriska över det nya namnet.

–Jag hade nästan glömt att förbundet skulle byta. Jag tycker inte att det är så betydelsefullt med ett nytt namn, säger Ellinor Damberg-Falck som jobbar som ekonomihandläggare.

Kristina Leijon däremot, som är biståndshandläggare och sitter i den lokala avdelningsstyrelsen, satt som klistrad vid datorn och Tidningen Visions sajt den kväll som namnet tillkännagavs.

–Jag ville veta med en gång. Så nyfiken var jag.

Tycker ni att det är ett bra namn?

–De som är yngre kanske tycker att det är flashigare. SKTF låter lite tråkigt, säger Inger Fernhed.

Ellinor Damberg-Falck menar att namnet är för kort.

–Det hade varit bättre med Visionen. Som Unionen. Det ligger liksom bättre i munnen. Jag säger fel hela tiden, hon.

–Nu blir vi visionärer! Det låter nästan som missionärer, säger Kristina Leijon och kollegerna skrattar lite.

Namnbytet kostar 20 miljoner – är det värt det?

–Jag har inte hört den summan förut. Jag har bara hört att festen i Blå hallen kostade 4 miljoner kronor. Det är klart att 20 miljoner är mycket pengar, säger Kristina Leijon och fortsätter:

–Fast samtidigt är jag inte insatt i vad det brukar kosta att byta namn. Kanske är det helt rimligt. Jag tycker att det är viktigt att förbundet lägger korten på bordet och berättar för medlemmarna exakt vad festen och namnbytet kostat. Annars kan det bli som i Röda Korset (där en chef svindlade bort miljoner kronor, reds anm). Det är bättre att berätta öppet, säger Kristina Leijon.

Namnet är ju mest kosmetika – förväntar ni er något extra från förbundet nu?

–Jag tycker att förbundet har vaknat de senaste 7-8 åren. Det har varit en väldig aktivitet här i Falköping med mycket lunch- och frukostmöten. Det har hänt väldigt mycket och jag hoppas att det fortsätter hända, säger Inger Fernhed.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb