×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Delade meningar i Falköping

2011-09-14, Tidningenvision.se

Bara en dryg vecka har gått sedan SKTF gick i graven och fackförbundet Vision föddes. Tidningen Vision åkte till Falköping för att ta pulsen på några medlemmar efter namnbytet.

Vision. Personalen på Falköpings biståndsenhet smakar på ordet. Ännu ligger inte namnet helt naturligt i munnen, tungan slinter och vill hellre forma den gamla välbekanta bokstavskombinationen SKTF.

–Vision är ett svävande namn, säger Inger Fernhed, som är biståndshandläggare och medlem i förbundet sedan 30 år.

–Ja, lite diffust, säger kollegan Elisabeth Deremyr.

–Fast samtidigt är vision ett ord i tiden. SKTF har ju inte betytt något de senaste åren. Det var passé, så det var nog dags att byta namn, tillägger Inger Fernhed eftertänksamt.

Det är fredagsfika och i den Visionslila soffan sitter kollegerna och mumsar på hembakta småkakor. 15 av biståndsenhetens totalt 20 anställda är medlemmar i förbundet och kvällen innan har flera av dem varit på den lokala Visionsavdelningens namngivningsfest.

Det var party i en omgjord ladugård en bit utanför Falköping, med middag bland spiltorna och bar i före detta hönshuset. Tipspromenad och ballonglekar stod på schemat.

–Jag har fått blandade reaktioner på namnbytet. En del har full förståelse för att det kostar pengar att förändra ett namn, säger Christina Croona, som sitter i den lokala styrelsen och var med och ordnade kalaset.

Kollegerna i fikarummet är vare sig speciellt upprörda eller särdeles lyriska över det nya namnet.

–Jag hade nästan glömt att förbundet skulle byta. Jag tycker inte att det är så betydelsefullt med ett nytt namn, säger Ellinor Damberg-Falck som jobbar som ekonomihandläggare.

Kristina Leijon däremot, som är biståndshandläggare och sitter i den lokala avdelningsstyrelsen, satt som klistrad vid datorn och Tidningen Visions sajt den kväll som namnet tillkännagavs.

–Jag ville veta med en gång. Så nyfiken var jag.

Tycker ni att det är ett bra namn?

–De som är yngre kanske tycker att det är flashigare. SKTF låter lite tråkigt, säger Inger Fernhed.

Ellinor Damberg-Falck menar att namnet är för kort.

–Det hade varit bättre med Visionen. Som Unionen. Det ligger liksom bättre i munnen. Jag säger fel hela tiden, hon.

–Nu blir vi visionärer! Det låter nästan som missionärer, säger Kristina Leijon och kollegerna skrattar lite.

Namnbytet kostar 20 miljoner – är det värt det?

–Jag har inte hört den summan förut. Jag har bara hört att festen i Blå hallen kostade 4 miljoner kronor. Det är klart att 20 miljoner är mycket pengar, säger Kristina Leijon och fortsätter:

–Fast samtidigt är jag inte insatt i vad det brukar kosta att byta namn. Kanske är det helt rimligt. Jag tycker att det är viktigt att förbundet lägger korten på bordet och berättar för medlemmarna exakt vad festen och namnbytet kostat. Annars kan det bli som i Röda Korset (där en chef svindlade bort miljoner kronor, reds anm). Det är bättre att berätta öppet, säger Kristina Leijon.

Namnet är ju mest kosmetika – förväntar ni er något extra från förbundet nu?

–Jag tycker att förbundet har vaknat de senaste 7-8 åren. Det har varit en väldig aktivitet här i Falköping med mycket lunch- och frukostmöten. Det har hänt väldigt mycket och jag hoppas att det fortsätter hända, säger Inger Fernhed.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb