×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Delade meningar i Falköping

2011-09-14, Tidningenvision.se

Bara en dryg vecka har gått sedan SKTF gick i graven och fackförbundet Vision föddes. Tidningen Vision åkte till Falköping för att ta pulsen på några medlemmar efter namnbytet.

Vision. Personalen på Falköpings biståndsenhet smakar på ordet. Ännu ligger inte namnet helt naturligt i munnen, tungan slinter och vill hellre forma den gamla välbekanta bokstavskombinationen SKTF.

–Vision är ett svävande namn, säger Inger Fernhed, som är biståndshandläggare och medlem i förbundet sedan 30 år.

–Ja, lite diffust, säger kollegan Elisabeth Deremyr.

–Fast samtidigt är vision ett ord i tiden. SKTF har ju inte betytt något de senaste åren. Det var passé, så det var nog dags att byta namn, tillägger Inger Fernhed eftertänksamt.

Det är fredagsfika och i den Visionslila soffan sitter kollegerna och mumsar på hembakta småkakor. 15 av biståndsenhetens totalt 20 anställda är medlemmar i förbundet och kvällen innan har flera av dem varit på den lokala Visionsavdelningens namngivningsfest.

Det var party i en omgjord ladugård en bit utanför Falköping, med middag bland spiltorna och bar i före detta hönshuset. Tipspromenad och ballonglekar stod på schemat.

–Jag har fått blandade reaktioner på namnbytet. En del har full förståelse för att det kostar pengar att förändra ett namn, säger Christina Croona, som sitter i den lokala styrelsen och var med och ordnade kalaset.

Kollegerna i fikarummet är vare sig speciellt upprörda eller särdeles lyriska över det nya namnet.

–Jag hade nästan glömt att förbundet skulle byta. Jag tycker inte att det är så betydelsefullt med ett nytt namn, säger Ellinor Damberg-Falck som jobbar som ekonomihandläggare.

Kristina Leijon däremot, som är biståndshandläggare och sitter i den lokala avdelningsstyrelsen, satt som klistrad vid datorn och Tidningen Visions sajt den kväll som namnet tillkännagavs.

–Jag ville veta med en gång. Så nyfiken var jag.

Tycker ni att det är ett bra namn?

–De som är yngre kanske tycker att det är flashigare. SKTF låter lite tråkigt, säger Inger Fernhed.

Ellinor Damberg-Falck menar att namnet är för kort.

–Det hade varit bättre med Visionen. Som Unionen. Det ligger liksom bättre i munnen. Jag säger fel hela tiden, hon.

–Nu blir vi visionärer! Det låter nästan som missionärer, säger Kristina Leijon och kollegerna skrattar lite.

Namnbytet kostar 20 miljoner – är det värt det?

–Jag har inte hört den summan förut. Jag har bara hört att festen i Blå hallen kostade 4 miljoner kronor. Det är klart att 20 miljoner är mycket pengar, säger Kristina Leijon och fortsätter:

–Fast samtidigt är jag inte insatt i vad det brukar kosta att byta namn. Kanske är det helt rimligt. Jag tycker att det är viktigt att förbundet lägger korten på bordet och berättar för medlemmarna exakt vad festen och namnbytet kostat. Annars kan det bli som i Röda Korset (där en chef svindlade bort miljoner kronor, reds anm). Det är bättre att berätta öppet, säger Kristina Leijon.

Namnet är ju mest kosmetika – förväntar ni er något extra från förbundet nu?

–Jag tycker att förbundet har vaknat de senaste 7-8 åren. Det har varit en väldig aktivitet här i Falköping med mycket lunch- och frukostmöten. Det har hänt väldigt mycket och jag hoppas att det fortsätter hända, säger Inger Fernhed.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb