×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Delade meningar i Falköping

2011-09-14, Tidningenvision.se

Bara en dryg vecka har gått sedan SKTF gick i graven och fackförbundet Vision föddes. Tidningen Vision åkte till Falköping för att ta pulsen på några medlemmar efter namnbytet.

Vision. Personalen på Falköpings biståndsenhet smakar på ordet. Ännu ligger inte namnet helt naturligt i munnen, tungan slinter och vill hellre forma den gamla välbekanta bokstavskombinationen SKTF.

–Vision är ett svävande namn, säger Inger Fernhed, som är biståndshandläggare och medlem i förbundet sedan 30 år.

–Ja, lite diffust, säger kollegan Elisabeth Deremyr.

–Fast samtidigt är vision ett ord i tiden. SKTF har ju inte betytt något de senaste åren. Det var passé, så det var nog dags att byta namn, tillägger Inger Fernhed eftertänksamt.

Det är fredagsfika och i den Visionslila soffan sitter kollegerna och mumsar på hembakta småkakor. 15 av biståndsenhetens totalt 20 anställda är medlemmar i förbundet och kvällen innan har flera av dem varit på den lokala Visionsavdelningens namngivningsfest.

Det var party i en omgjord ladugård en bit utanför Falköping, med middag bland spiltorna och bar i före detta hönshuset. Tipspromenad och ballonglekar stod på schemat.

–Jag har fått blandade reaktioner på namnbytet. En del har full förståelse för att det kostar pengar att förändra ett namn, säger Christina Croona, som sitter i den lokala styrelsen och var med och ordnade kalaset.

Kollegerna i fikarummet är vare sig speciellt upprörda eller särdeles lyriska över det nya namnet.

–Jag hade nästan glömt att förbundet skulle byta. Jag tycker inte att det är så betydelsefullt med ett nytt namn, säger Ellinor Damberg-Falck som jobbar som ekonomihandläggare.

Kristina Leijon däremot, som är biståndshandläggare och sitter i den lokala avdelningsstyrelsen, satt som klistrad vid datorn och Tidningen Visions sajt den kväll som namnet tillkännagavs.

–Jag ville veta med en gång. Så nyfiken var jag.

Tycker ni att det är ett bra namn?

–De som är yngre kanske tycker att det är flashigare. SKTF låter lite tråkigt, säger Inger Fernhed.

Ellinor Damberg-Falck menar att namnet är för kort.

–Det hade varit bättre med Visionen. Som Unionen. Det ligger liksom bättre i munnen. Jag säger fel hela tiden, hon.

–Nu blir vi visionärer! Det låter nästan som missionärer, säger Kristina Leijon och kollegerna skrattar lite.

Namnbytet kostar 20 miljoner – är det värt det?

–Jag har inte hört den summan förut. Jag har bara hört att festen i Blå hallen kostade 4 miljoner kronor. Det är klart att 20 miljoner är mycket pengar, säger Kristina Leijon och fortsätter:

–Fast samtidigt är jag inte insatt i vad det brukar kosta att byta namn. Kanske är det helt rimligt. Jag tycker att det är viktigt att förbundet lägger korten på bordet och berättar för medlemmarna exakt vad festen och namnbytet kostat. Annars kan det bli som i Röda Korset (där en chef svindlade bort miljoner kronor, reds anm). Det är bättre att berätta öppet, säger Kristina Leijon.

Namnet är ju mest kosmetika – förväntar ni er något extra från förbundet nu?

–Jag tycker att förbundet har vaknat de senaste 7-8 åren. Det har varit en väldig aktivitet här i Falköping med mycket lunch- och frukostmöten. Det har hänt väldigt mycket och jag hoppas att det fortsätter hända, säger Inger Fernhed.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb