×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arbetsgivare ser positiv friskvårdstrend

2011-09-28, Tidningenvision.se

Många arbetsgivare upplever att de blivit bättre på friskvård, visar en ny undersökning. Men färre följer upp medarbetarnas motionsvanor.

Redovisningsbyrån Price Waterhouse Coopers har i sin undersökning Hälsobarometern ställt frågor till arbetsgivare om hur det ser ut med hälsosatsningar för deras medarbetare.

400 företrädare för börsbolag, myndigheter, kommuner och landsting intervjuades per telefon. Främst intervjuades vd:ar och personalchefer.

Enligt 56 procent av de intervjuade hade medarbetarnas möjligheter till friskvård förbättrats de senaste fem åren. Fem procent upplevde en försämring.

Den vanligaste friskvårdssatsningen var friskvårdsbidrag, som 83 procent av arbetsgivarna erbjöd sina anställda. Runt hälften erbjöd förmåner som sponsrade idrottsaktiviteter, massage, möjligheten att tävla i företagslag eller träning på arbetstid.

Nio av tio chefer uppgav att de själva motionerar och tre av fyra tyckte att motion förbättrar prestationsförmågan.

Undersökningen visar också att vart sjätte arbetsgivare har problem med sjukfrånvaro. Situationen upplevs vara värst i kommuner och landsting, där 29 procent sade sig ha problem.

– Intressant i sammanhanget är att vi ser ett tydligt samband mellan friskvårdssatsningar och en minskad sjukfrånvaro. Närmare hälften av företagen upplever att sjukfrånvaron har minskat efter att friskvårdsmöjligheterna har ökat. Allra mest signifikant är denna påverkan inom kommuner och landsting alltså där problemen upplevs som störst, säger Anders Lundin, som är partner och ansvarig för interna hälsosatsningar på Price Waterhouse Coopers, i ett pressmeddelande.

Däremot visar undersökningen att de ekonomiska effekterna av friskvårdssatsningarna är svåra att tyda. Endast 34 procent av arbetsgivarna följer upp medarbetarnas motionsvanor på ett strukturerat sätt.  

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb