×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Svårt att komma lägre”

2011-10-28, Tidningenvision.se

De tuffare reglerna för att få sjukpenning har pressat ner sjukfrånvaron ordentligt i kommuner och landsting de senaste åren. Men nu kan botten vara nådd.

Några år in på 2000-talet började sjukskrivningarna i kommuner och landsting att falla. Regelförändringarna i sjukförsäkringssystemet 2008 har ytterligare drivit på nedgången. I flera fall, framförallt i Norrlandskommuner, är det dramatiska nedgångar. Exem­pel­vis Malå i Västerbotten som gått från 10,7 procents sjukfrånvaro 2006 till 3,4 2010.

–Självklart är det lättare om man börjar på höga tal. Men vi har också blivit snabbare med att starta rehabiliteringsprocessen. Ledarskap och delaktighet är annat vi jobbat mycket med, säger Lars Ekberg, personalchef i kommunen.

Han nämner även de nya sjukpenningsreglerna som en bidragande orsak till minskningen. Även den största minskningen bland landstingen har skett i norr, nämligen i Norrbotten.

Mats Lundberg, tillförordnad personalchef inom landstinget, pekar på flera orsaker: Arbetsplatsträffar där man tidigt försöker fånga upp tecken på ohälsa, utförliga medarbetarenkäter och bättre utförda medarbetarsamtal.

Historiskt sett går sjukfrånvaro i cykler och det finns tecken på att den långvariga minskningen nu är på väg att vända. Ett sådant tecken är att antalet sjukdagar per anställd i kommuner och landsting var högre de första två kvartalen 2011 än motsvarande månader 2010.

–Jag tror att det kan vara svårt att komma så mycket lägre än nu. Det finns indikationer på att sjukfrånvaron har börjat stiga, säger Örjan Lutz, analytiker på Sveriges Kommuner och Landsting.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  för 13 dagar sedan

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  för 14 dagar sedan

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb