×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny ledare kan bli dyrt

2011-10-12, Tidningenvision.se

Kostnaden för att byta kommunchef kan bli hög. Bara att anlita en rekryteringskonsult kostar upp till 200 000 kronor. Ligger en konflikt bakom kan det kosta miljoner.

– För oss kostade det 110 000 kronor, säger Pär Fridlund, personalchef i Järfälla, som rekryterade en ny kommundirektör förra hösten.

Pär Fridlund säger att priset för att rekrytera en hög chef till kommunen ligger mellan 100 000 och 200 000 kronor i storstadsområdena. Han tror att det är vanligt att kommuner använder rekryteringsföretag för att hitta rätt person.

– Ja, det är nog vanligare att man anlitar företag än att man inte gör det. Det kan vara bra med någon som ofta är med i sådana processer och har en bra bild av marknaden. Dessutom gör rekryteringsföretagen professionella personbedömningar, säger Pär Fridlund.

I Järfälla gick den tidigare kommundirektören Anders Major frivilligt till ett nytt jobb. Men i ett 20-tal fall under förra året föregicks chefsbytet av en konflikt. Antingen mellan kommunchefen och andra anställda eller mellan kommunchefen och politiker. Då kan det bli tal om ett så kallat utköp där chefen får ett antal månadslöner för att sluta frivilligt.

När Kristiina Kosunen-Eriksson lämnade jobbet som kommunchef i Laholm i december förra året fick hon 18 månadslöner á 70 000 kronor. Dessutom tillkom kostnader för arbetsgivaravgifter, pensioner och försäkringar.

– Det kostade nog omkring 1,7 miljoner, säger ekonomichefen Ingmar Nilsson.

Är det en kännbar utgift för kommunen?

– Jag vill inte värdera det men det är klart att det är en kostnad. Pengarna tas ju från kommunens sammantagna ekonomi.

Laholm hade en liknande affär i september 2007 när kommunchefen Lars Fröding sade upp sig efter elva månader på grund av konflikt med kommunalrådet.

– Då blev det ingen kostnad för kommunen, han sade upp sig på helt vanligt sätt, säger Ingmar Nilsson.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb