×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting inför fotoförbud i lokalerna

2011-10-18, Tidningenvision.se

Västerbottens läns landsting inför förbud för all form av fotografering och filmning i sina lokaler. Orsaken är att det blivit allt vanligare att patienter filmar och fotograferar i olika vårdsituationer med mobiltelefoner.

Moderna mobiltelefoner har gjort det lättare att spela in ljud och bild och snabbt publicera i olika sociala medier som till exempel Facebook.

Västerbottens läns landsting tycker därför att det är dags att sätta stopp för alla former av inspelningar för att skydda patienter och personal.

–Jag tycker att det är enkla regler som egentligen är självklara. Man ska kunna gå in på en vårdcentral, en könsmottagning eller en psykiatrisk klinik utan att löpa risk att bli filmad, säger landstingsdirektören Jonas Rastad.

–Blir man filmad kan bilderna snabbt åka ut på nätet och då är det omöjligt att stoppa dem.

Han säger också att filmning och fotografering kan påverka arbetsmiljön och patientsäkerheten.

–I svåra och livshotande situationer kan medarbetare fatta dåliga beslut om det står någon och filmar bredvid, det har ju hänt i andra landsting, säger Jonas Rastad.

Personal i Västerbottens landsting har varit med om att patienter har filmat vid undersökningar men Jonas Rastad poängterar att inga allvarliga händelser har inträffat ännu.

Det generella förbudet mot fotografering, filminspelning och ljudupptagning gäller landstingets alla lokaler i hela länet. Jonas Rastad ser inga juridiska problem med förbudet.

–Det här är ingen allmän plats utan vi äger beslutet. När det gäller inspelning av ljud finns det begränsningar. Man har rätt att spela in ljud utan tillstånd om man själv är fysiskt närvarande, säger Jonas Rastad.

Undantag från fotoförbudet kan ges av verksamhetscheferna för respektive kliniks lokaler. Ett eventuellt undantag förutsätter alltid att inga patienter filmas utan att ha gett sitt medgivande.

–Har man ett gott syfte är det klart man får tillstånd, säger Jonas Rastad.
 
 
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb