×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förvaltningschef stängs av efter bjudkonferens

2011-10-05, Tidningenvision.se

Peab betalade konferensresan när Falu kommun tecknade avtal med entreprenören. Nu är förvaltningschefen avstängd i väntan på en arbetsrättslig utredning.

Närmare 50 000 kronor kostade vistelsen på Högbo brukshotell i Sandviken när Falu kommun tecknade ett avtal med Peab om drift och underhåll av gator och vägar.

Kommunen skulle ha stått för hälften av notan men det blev Peab som betalade allt.  

På tisdagsmorgonen kom en fullständig revisionsrapport om affären med Peab och omedelbart därefter stängde kommunledningen av trafik- och fritidsförvaltningens chef från arbetet, skriver Dalarnas Tidningar.

Nu väntar en arbetsrättslig utredning som också ska ge svar på om underställda chefer och tjänstemän haft något eget ansvar i det som hänt.

Kommunalrådet Jonny Gahnshag (S) utesluter inte att det kan bli aktuellt med en polisanmälan.

– Vi ser mycket allvarligt på det här. Revisionen visar avsteg från lagar och våra interna policys i stor omfattning. Det innebär att Falu kommun kanske kommer att lida skada ekonomiskt, men också att vi redan lidit skada i form av goodwill, säger Jonny Gahnshag (S), till Dalarnas Tidningar.

Enligt revisionsrapporten har förvaltningschefen brutit mot lagar och regelverk. Tjänstemän och chefer har bjudits på alkohol och närmat sig gränsen för mutor.

Falu kommun riskerar nu att få betala ett stort skadestånd för att inte ha följt reglerna om offentlig upphandling och affären utreds av Konkurrensverket.

Förvaltningschefen får inte besöka sin arbetsplats under avstängningstiden, som kan vara upp till 30 dagar.

De anställda på trafik- och fritidsförvaltningen informerades om avstängningen av förvaltningschefen under tisdagsförmiddagen och har också erbjudits stöd av företagshälsovården.  

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb