×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förvaltningschef stängs av efter bjudkonferens

2011-10-05, Tidningenvision.se

Peab betalade konferensresan när Falu kommun tecknade avtal med entreprenören. Nu är förvaltningschefen avstängd i väntan på en arbetsrättslig utredning.

Närmare 50 000 kronor kostade vistelsen på Högbo brukshotell i Sandviken när Falu kommun tecknade ett avtal med Peab om drift och underhåll av gator och vägar.

Kommunen skulle ha stått för hälften av notan men det blev Peab som betalade allt.  

På tisdagsmorgonen kom en fullständig revisionsrapport om affären med Peab och omedelbart därefter stängde kommunledningen av trafik- och fritidsförvaltningens chef från arbetet, skriver Dalarnas Tidningar.

Nu väntar en arbetsrättslig utredning som också ska ge svar på om underställda chefer och tjänstemän haft något eget ansvar i det som hänt.

Kommunalrådet Jonny Gahnshag (S) utesluter inte att det kan bli aktuellt med en polisanmälan.

– Vi ser mycket allvarligt på det här. Revisionen visar avsteg från lagar och våra interna policys i stor omfattning. Det innebär att Falu kommun kanske kommer att lida skada ekonomiskt, men också att vi redan lidit skada i form av goodwill, säger Jonny Gahnshag (S), till Dalarnas Tidningar.

Enligt revisionsrapporten har förvaltningschefen brutit mot lagar och regelverk. Tjänstemän och chefer har bjudits på alkohol och närmat sig gränsen för mutor.

Falu kommun riskerar nu att få betala ett stort skadestånd för att inte ha följt reglerna om offentlig upphandling och affären utreds av Konkurrensverket.

Förvaltningschefen får inte besöka sin arbetsplats under avstängningstiden, som kan vara upp till 30 dagar.

De anställda på trafik- och fritidsförvaltningen informerades om avstängningen av förvaltningschefen under tisdagsförmiddagen och har också erbjudits stöd av företagshälsovården.  

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb