×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förvaltningschef stängs av efter bjudkonferens

2011-10-05, Tidningenvision.se

Peab betalade konferensresan när Falu kommun tecknade avtal med entreprenören. Nu är förvaltningschefen avstängd i väntan på en arbetsrättslig utredning.

Närmare 50 000 kronor kostade vistelsen på Högbo brukshotell i Sandviken när Falu kommun tecknade ett avtal med Peab om drift och underhåll av gator och vägar.

Kommunen skulle ha stått för hälften av notan men det blev Peab som betalade allt.  

På tisdagsmorgonen kom en fullständig revisionsrapport om affären med Peab och omedelbart därefter stängde kommunledningen av trafik- och fritidsförvaltningens chef från arbetet, skriver Dalarnas Tidningar.

Nu väntar en arbetsrättslig utredning som också ska ge svar på om underställda chefer och tjänstemän haft något eget ansvar i det som hänt.

Kommunalrådet Jonny Gahnshag (S) utesluter inte att det kan bli aktuellt med en polisanmälan.

– Vi ser mycket allvarligt på det här. Revisionen visar avsteg från lagar och våra interna policys i stor omfattning. Det innebär att Falu kommun kanske kommer att lida skada ekonomiskt, men också att vi redan lidit skada i form av goodwill, säger Jonny Gahnshag (S), till Dalarnas Tidningar.

Enligt revisionsrapporten har förvaltningschefen brutit mot lagar och regelverk. Tjänstemän och chefer har bjudits på alkohol och närmat sig gränsen för mutor.

Falu kommun riskerar nu att få betala ett stort skadestånd för att inte ha följt reglerna om offentlig upphandling och affären utreds av Konkurrensverket.

Förvaltningschefen får inte besöka sin arbetsplats under avstängningstiden, som kan vara upp till 30 dagar.

De anställda på trafik- och fritidsförvaltningen informerades om avstängningen av förvaltningschefen under tisdagsförmiddagen och har också erbjudits stöd av företagshälsovården.  

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb