×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

De har bytt chef sex gånger på fem år

2011-10-12, Tidningenvision.se

Övertorneå har bytt kommunchef sex gånger på fem år. Personalen har kastats mellan nya riktlinjer och ändringar i verksamheten – som sedan inte blir av.

– Det är klart att det skapar en oro bland personalen. Det blir ingen stabilitet i verksamheten när högsta chefen hela tiden byts ut, säger Thomas Norberg, ordförande i Vision i Övertorneå.

Sedan 2006 har Övertorneå bytt kommunchef sex gånger, varav det under två perioder varit en tillförordnad chef i väntan på att en ordinarie ska rekryteras.

2006 slutade Kommunchefen Johan Antti för att i stället bli chef på Skatteverkets norra region.

Maria Salmgren, moderat politiker från Luleå, tog över chefsposten i Övertorneå. Efter två och ett halvt år sade hon upp sig på egen begäran. Orsaken var att veckopendlandet mellan Luleå och Övertorneå tog för mycket på krafterna och att hennes sociala liv blev lidande.

Thomas Norberg, som också är enhetschef på ett äldreboende, har varit med om nästan alla chefsbytena.

– Alla har sin speciella ledarstil och ibland krockar det med något som föregångaren beslutat. Nya förändringar och påbud har börjat genomföras och sen glöms det bort när en ny chef kommer. När vi haft tillförordnade blir det i stället ett vakuum i väntan på nästa, säger han.

Efter drygt ett och ett halvt år med en tillförordnad kommunchef fick Ulrika Nilsson, då administrativ chef i Pajala, jobbet 2010. Efter mindre än ett år fick hon gå – med ett avgångsvederlag på åtta månadslöner.

– Det väcker så klart reaktioner hos personalen när vi har så höga kostnader för rekrytering. Det sticker i folks ögon, säger Thomas Norberg.

Bakgrunden till att Ulrika Nilsson slutade sades vara att det skett ett maktskifte i kommunen och att de nya politikerna ville ha en annan inriktning på verksamheten. Men det kom även uppgifter om att hon fått kritik från personalen.

Bland annat föreslog hon en ny kommunikationsstrategi som gick ut på att personalen skulle gå via henne om de ville diskutera något med politikerna.

– Det väckte en del protester och många i personalen upplevde det som en munkavle. Vi är en liten kommun och det har aldrig varit ett bekymmer att prata direkt med politikerna om man stöter ihop med dem i korridoren.

Efter Ulrika Nilsson fick kommunen återigen en tillförordnad kommunchef, Gerd Johansson, som hade samma uppdrag efter att Maria Salmgren slutat.

Thomas Norberg tror att det är viktigt att ha rätt rekryteringsprofil när kommunen letar chefer. Och också tänka på att det krävs olika egenskaper för att styra över en liten kommun med 5 000 invånare, som Övertorneå, jämfört med en större kommun med 50–60 000 invånare.

– Det behövs mer detaljstyrning i en liten kommun, jobbet blir på ett annat sätt. Det kan vara bra om personen har anknytning till orten och kanske inte veckopendlar hit.

Han har själv varit med i den senaste rekryteringsprocessen. Den nye kommunchefen Rolf Kummu började nu i oktober.

– Han har jobbat länge i kommunen och har kännedom om orten. Jag hoppas jättemycket på Rolf och hoppas att vi får lite lugn och ro i kommunen.

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb