×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre villkor för dem med hög lön

2011-10-21, Tidningenvision.se

Hög lön ger också en starkare ställning på jobbet och bra arbetsvillkor i övrigt. Det visar en granskning av olika löneavtal som LO-tidningen har gjort.

LO-tidningen har granskat 16 olika avtal inom LO och Unionens teknikavtal. Förutom genomsnittslönen har man jämfört arbetstidens längd och hur den läggs ut, anställningsförhållanden, föräldralön, ob- och övertidsersättning, semesterns längd och semesterersättning.

Inflytande över arbetstiderna och möjligheten att få en fast anställningsform har också undersökts. Granskningen visar att det finns ett direkt samband mellan dessa faktorer och en hög lön.

Byggnadsarbetare på byggavtalet och elektriker på installationsavtalet har de allra högsta lönerna inom LO-förbunden. Båda dessa grupper har också avtal som starkt begränsar arbetsgivarens möjligheter att ha tidsbegränsade anställningar.

De andra LO-avtalen har samma regler som lagen när det gäller lösare anställningar. Unionens teknikavtal har till och med sämre villkor än lagen.

Även när det gäller arbetstider har högavlönade bättre villkor och större möjligheter att påverka. Inom byggavtalet måste arbetsgivaren komma överens med bygglaget eller individen för att kunna ändra arbetstiden.

Sofie Rehnström, lönesamordnare på LO, ger flera förklaringar till varför vissa avtal blir bättre än andra. En är organisationsgraden, det vill säga att att många i yrket är med i facket. Det är också lättare att bygga starka fack på stora industrier än på små som restauranger med ung personal och stor personalomsättning.

Yrkesförbund, som Målarna, Byggnads och Elektrikerna har också lättare att driva sina speciella frågor hårdare medan fack som Seko och Transport omfattar flera olika yrkesgrupper och är mer spretiga.

– Och till allt detta kommer även värdering av jobbet. Kvinnors arbete värderas konsekvent lägre, säger Sofie Rehnström, till LO-tidningen.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb