×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ånge vill införa slumpvisa drogtester

2011-10-17, Tidningenvision.se

Ånge kommun vill börja drogtesta personalen för att kunna upptäcka missbruksproblem, trots att det finns ett lagförslag som vill förbjuda slumpvisa drogtester.

– Visar det sig att vi blir anmälda får vi ta det då, säger Stiven Wiklund (S), ordförande i personal- och organisationsutskottet, till tidningen Dagbladet.

Ånge kommun fattade redan för tre år sedan beslutet att införa slumpvisa drogtester av personalen. Men eftersom en statlig utredning föreslog att generella tester skulle förbjudas infördes aldrig drogtesterna.

Nu vill dock Stiven Wiklund göra ett nytt försök. Eftersom han själv är lokförare är han van vid drogtester. Han hoppas att de kommunanställda ska ha samma förståelse.

– Det här är främst ett led i ­hälsoarbetet, att fånga upp prob­lemen i tid, om någon är på väg in i någonting som är ­mindre bra. Sedan har det ­naturligtvis även ett preventivt syfte, säger Stiven Wiklund till tidningen.

Ånge kommun kommer att anlita företagshälsovården för att genomföra testerna.

Förslaget om ny lag om integritet i arbetslivet lades på regeringens bord våren 2009 men ännu har inget hänt.
Förslaget säger bland annat att just generella drogtester bör förbjudas.

Utredaren Cathrine Lilja Hansson vill att det fortfarande ska vara tillåtet att drogtesta till exempel skolbusschaufförer med alkolås och liknande. Det ska dock finnas särskilda skäl för testerna som måste vara relevanta.  

Utredningen kom också fram till att det ska vara tillåtet att kräva drogtester om de ingår i rehabilitering av arbetstagare.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 3 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 3 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 3 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 3 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb